Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/INSIDEFOTO IMAGO SPORTFOTODIENSTFoto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/INSIDEFOTO IMAGO SPORTFOTODIENST
 Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/INSIDEFOTO IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅNFoto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN
 Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN

Beskedet om Zlatan: "Då tar vi snacket..."

Publicerad

Janne Anderssons inställning till Zlatan Ibrahimovic i landslaget är bekant.

Men förbundskaptenen öppnar för att han kan ta kontakt med Zlatan – om Sverige tar sig till VM i Ryssland. 

– Vi tar det snacket då, säger Andersson till Aftonbladet. 

Zlatan Ibrahimovics officiella sorti från svenska landslaget skedde i och med EM 2016. Men frågan om Zlatans öde i blågult har ändå dykt upp i tid och otid. 

Den blev återigen aktuell när förbundskapten Janne Andersson gästade Aftonbladets tv-studio på onsdagsmorgonen. Andersson pepprades med frågor – men svarade med att han respekterar Zlatans beslut. 

– Det är en icke-fråga. Han har sagt att han inte vill spela mer i landslaget. Ska jag gå och längta efter spelare som Zlatan, eller Kim Källström, eller Erik Johansson?, säger Andersson.

 Zlatan i landslaget?

Sverige har varit starka i VM-kvalets gruppspel och har häng på en playoff-plats. Och Andersson utesluter inte att han kan kontakta Zlatan om Sverige går till mästerskapet i Ryssland, men vill samtidigt inte gå händelserna i förväg. 

– Då tar vi det snacket då. Jag har inte ändrat min grundinställning. Jag tror inte på övertalning. Man måste vara hundra procent på, och det sa han att han inte var, säger Andersson. 

– Svårare är det inte. Idrotten handlar om att leva i nuet. Och det är jag bra på.

 

"Helt ointressant"

Enligt en opinionsundersökning som opinionsinstitutet Inizio utförde på uppdrag av Aftonbladet skulle svenska folket ge ett svalt välkomnande till Zlatan. På frågan ”Vill du se en comeback av Zlatan i fotbollslandslaget?” till ett urval av 1240 personer svarade hela 45 procent nej. 32 procent svarar ja, och resten var tveksamma. 

– Jag bryr mig inte om den där undersökningen. Jag förhåller mig till samtalet med Zlatan, det var väldigt tydligt. Många har en uppfattning. Men jag kan inte förhålla mig till vad folk tycker. Det här är helt ointressant för mig, säger Andersson. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag