Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅNFoto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
 Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅNFoto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
 Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Beskedet om svenska stjärnan efter skadan

Publicerad

BREDA/STOCKHOLM. Olivia Schough var tvungen att bryta EM-premiären i den andra halvleken med ett hårt lindat lår. Nu berättar stjärnan att det rör sig om en lårkaka.

– Jag ska sova med ispåse hela natten, säger Schough.

Sverige knep en poäng mot Tyskland i EM-premiären. Det blev 0-0 i en fartfylld match på Rat Verlegh Stadion i Breda. Även om offensiven lämnar en del att önska fanns det flera ljusglimtar att plocka med sig inför fortsättningen av turneringen.

Försvarsspelet fungerade riktigt bra och Hedvig Lindahl ser ut att ha prickat formen. De flesta svenska spelarna var nöjda med en poäng efter matchen. Men Olivia Schoughs skada lämnade en bitter eftersmak.

I den 56:e minuten fick den svenska stjärnan ett knä på låret och blev liggandes på planen. Schough fick så pass ont i låret att hon var tvungen att bryta matchen. På tv-bilderna som kablades ut kunde man se att Schough fått behandling av det svenska läkarteamet och att låret var hårt lindat.

Schough: "Ska sova med ispåse"

Nu berättar stjärnan om hur hon ska bli frisk inför fortsättningen av EM-turneringen.

– Det är lite svårt att säga, men det är en lårkaka. Jag hoppas att den satt sig på en bra position, inte rätt på muskeln utan mer vid sidan. Jag har suttit med benet rätt högt. Det är en väldigt bra första behandling och jag ska sova med ispåse hela natten, berättar Schough.

Var det dobbar eller knät du fick smällen av?

– Knät fick jag. 

Innehållet kunde inte laddas. Prova igen senare.

"Muskeln dog.."

Schough valde att bryta matchen i den 56:e minuten. Att fortsätta spela matchen var aldrig aktuellt.

– Hade det varit en final eller en bit in i turneringen så hade jag nog spelat ett tag till men det var bäst att gå av nu eftersom att det är första matchen, säger hon.

– Muskeln dog lite. Jag hade ingen kraft. Då var det bra att kliva av, annars kan det hända värre saker. Jag är hoppfull. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag