Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Förhoppningsvis kan jag vara med i morgon”

Victor Nilsson Lindelöf tränar individuellt.Foto: Anel Avdic.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

John Guidetti och Victor Nilsson Lindelöf dras med skadeskavanker inför EM-kvalmatchen mot Malta. På onsdagen tränade duon individuellt.

– Förhoppningsvis kan jag vara med i morgon, säger ”Vigge”.

I går genomförde landslaget sina första uppladdningar i Stockholm inför EM-kvalmatchen mot Malta. På tisdagsträningen saknades Victor Nilsson Lindelöf, Robin Olsen och Djurgårdens mittback Marcus Danielson.

Trion ägnade sig åt styrketräning i gymmet och var inte på plats på Friends arena. Under Janne Anderssons presskonferens i måndags meddelade förbundskaptenen att Nilsson-Lindelöf var, trots en låsning i ryggen, hoppfull till spel mot Malta, men att de kommande dagarna skulle avgöra om mittbacken kan vara med på lördag. 

Lindelöf och Guidetti tränade inte

På tisdagsträningen haltade också John Guidetti av träningen med en känning i låret. När landslaget tränade på onsdagen var Danielson åter tillbaka med laget men ”Vigge” och Guidetti saknades. Duon körde i stället på egen hand.

– John Guidetti och ”Vigge” kör individuell träning, säger landslagets presschef Jakob Kakembo Andersson.

Vad är statusen?

– Fortfarande inga nyheter. Det ska inte vara några problem, det är lårkaka (Guidetti) vad jag har hört.

När hoppas de vara tillbaka i träning?

– Så snart som möjligt. Det är möjligt att de går ut och kör lite i dag, det beror på hur det känns. Vi tar det lite dag för dag. Robin Olsen kör individuellt först men planen är att han ska komma ut senare och träna med laget.

”Förhoppningsvis kan jag träna i morgon”

Efter träningspasset lämnade Victor Nilsson Lindelöf lugnande besked.

– Det känns ändå bra, det känns mycket bättre i dag än vad det gjorde i går. Det var kul att få testa på lite i dag. Vi får se hur det känns i morgon men förhoppningsvis kan jag vara med i morgon, säger han.

Siktar du på spel mot Malta?

– Om kroppen håller så vill jag självklart vara med och delta i varje match. Vi tar det dag för dag så får vi se hur kroppen reagerar.

– Om du låser ryggen har man svårt att röra på sig. Jag har fått bra behandling, fått vila och det har blivit bättre och bättre för varje dag. Jag har haft svårt att vrida och vända på mig, men i dag fick jag springa och det kändes bra.

Har ni pratat om att du ska stå över Malta för att spela mot Spanien?

– Nej, det har vi inte. Vi tar det dag för dag, så måste vi göra. Om kroppen håller och Janne vill att jag ska spela mot Malta så ställer jag upp. Men vi är inte där än.

Victor Nilsson Lindelöf tränar på egen hand.Foto: Anel Avdic.
John Guidetti.