Foto: Patrik C Österberg / PATRIK C ÖSTERBERG / IBL/IBL PATRIK C ÖSTERBERG /Foto: Patrik C Österberg / PATRIK C ÖSTERBERG / IBL/IBL PATRIK C ÖSTERBERG /
 Foto: Patrik C Österberg / PATRIK C ÖSTERBERG / IBL/IBL PATRIK C ÖSTERBERG /
Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅNFoto: Joel Marklund / BILDBYRÅN
 Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Beskedet: Guidetti missar VM-kvalmatch

Publicerad

Här är Blågults tunga besked.

John Guidetti missar VM-kvalmatchen mot Vitryssland – och ersätts av Isaac Kiese Thelin.

– Tråkigt för John som har varit i bra form senaste tiden, säger Janne Andersson.

Det var under söndagen som John Guidetti klev av Celta Vigos match i La liga skadad.

Den svenske anfallaren åkte ändå till Stockholm för att möta upp med det svenska landslag som möter Vitryssland på lördag.

Men nu kommer beskedet att John Guidetti inte kommer att vara med i truppen i VM-kvalmatchen.

– Ja, tyvärr så kommer John inte att kunna vara med. Han har dragit på sig en skada i knät som lär hålla honom borta från spel i et par veckor. Det är absolut inget allvarligt, men det är så klart synd för honom, säger förbundskapten Janne Andersson under måndagskvällens presskonferens.

Ersätts av Kiese Thelin

John Guidetti ersätts av anfallskollegan från U21-EM-succén 2015, nämligen Isaac Kiese Thelin.

24-åringen är för tillfälligt utlånad från franska Bordeaux till den belgiska storklubben Anderlecht.

– isaac har varit med tidigare och fick hoppa in mot frankrike och gjorde mål mot Ungern. Vi har många intressanta anfallare, men med tanke på helhetsbilden valde vi honom, säger Kiese Thelin.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag