Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet: Damernas EM flyttas – till 2022

Flera stora sportevenemang har ställts in eller flyttats efter att coronaviruset spridit sig över världen. Nu kan fotbolls-EM för damer läggas till listan.
Foto: BILDBYRÅN

Damernas fotbolls-EM flyttas från 2021 och avgörs i juli 2022.

Det meddelar Uefa under torsdagen.

– Bra att det nu finns beslutade datum för mästerskapet, säger landslagschefen Marika Domanski Lyfors till förbundets hemsida. 

Kommande fotbolls-EM för damer var planerat att avgöras sommaren 2021.

Sen kom coronautbrottet.

Herrarnas Europamästerskap, som skulle ha avgjorts i sommar, flyttades fram ett år, vilket i sin tur innebar att damerna sannolikt skulle behöva flytta på sin turnering. Nu har det europeiska fotbollsförbundet spikat vilka datum det är som gäller.

Mästerskapet, som avgörs i England, inleds den sjätte juli 2022 och avslutas den 31:a.

Klart: Damernas fotbolls-EM spelas 2022

Peter Gerhardssons landslag toppar sin EM-kvalgrupp på maximala nio poäng efter tre matcher, tätt följt av Island på samma poäng men där Sverige har bättre målskillnad. 

– Bra att det nu finns beslutade datum för mästerskapet. Nu vet vi hur grundplaneringen ser ut för mästerskapen de två kommande åren. Nu fortsätter vår primära uppgift, EM-kvalet, där vi fortfarande har fem matcher kvar att spela för att kvalificera oss till EM, säger landslagschefen Marika Domanski Lyfors till Svenska fotbollförbundets hemsida.

Hon avslutar:

– Vi ser fram emot att få återuppta kvalspelet till mästerskapet när omvärldsläget ser bättre ut och det är möjligt att spela fotboll igen, säger landslagschefen Marika Domanski Lyfors.