Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Berg petas – så ställer Sverige upp mot Norge

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Marcus Berg petas från startelvan mot Norge. 

Enligt SportExpressens uppgifter väljer Janne Andersson att spela med Robin Quaison och Alexander Isak på topp. 

Sebastian Larsson tar platsen till höger på mittfältet och Emil Forsberg går in till vänster. 

- Det är alltid tufft med laguttagningar, säger Andersson. 

Efter segern mot Färöarna i torsdags reste det svenska landslaget hem till Stockolm för att börja uppladdningarna inför matchen mot Norge. 

Sverige kan ta ett stort steg mot EM-slutspelet 2020 vid en vinst. Senaste mötet med norrmännen slutade 3-3. I en match där Sverige vände ett 0-2-underläge till ledning 3-2, men där Norge sedan kvitterade. 

Inför söndagskvällens match på Friends har den stora frågan varit hur Sverige ska formera elvan. Emil Forsberg vilade mot Färöarna på grund konstgräset och skaderisken och därmed behövde Janne peta någon av sina favoritspelare till mötet med Norge. 

Janne: ”Ett svårt beslut”

Han erkände också tidigare i dag att han stod inför ett svårt beslut. 

– Jag har inte bestämt mig kring en startelva. Jag bestämmer mig under eftermiddagen. Spelarna får laget efter middagen. 

– Jag tycker det är jätteroligt. Jag processar det här väldigt noga tillsammans med mina närmsta kolleger. Det är alltid tufft med laguttagningar, det är inte första gången, jag kan erkänna att jag har funderingar den här gången. Det är inte första och inte sista gången, sa Janne efter presskonferensen vid 13-tiden under lördagen. 

Quaison flyttas upp 

De svenska spelarna fick också startelvan vid spelarmötet under lördagskvällen. Där fanns två förändringar jämfört med den mot Färöarna. 

Marcus Berg inleder på bänken och i stället satsar Janne Andersson på Alexander Isak och Robin Quaison på topp. 

Forsberg in och Berg på bänken

Som väntat går Emil Forsberg in från start och tar platsen till vänster på mittfältet medan Sebastian Larsson tar platsen till höger. Centralt fortsätter Kristoffer Olsson och Albin Ekdal tillsammans. 

Om inget oförutsett händer under söndagen fram till matchstart klockan 20.45, så blir det alltså Emil Forsberg in och Marcus Berg ut samt att Robin Quaison flyttas upp som anfallare som blir förändringarna jämfört med i torsdags. 

SVERIGE ELVA

Robin Olsen

---

Mikael Lustig

Andreas Granqvist

Victor Nilsson-Lindelöf

Pierre Bengtsson

----

Sebastian Larsson

Kristoffer Olsson

Albin Ekdal

Emil Forsberg

---

Alexander Isak

Robin Quaison