Marcus Berg var inbland i flera heta situationer mot Italien. Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅNMarcus Berg var inbland i flera heta situationer mot Italien. Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Marcus Berg var inbland i flera heta situationer mot Italien. Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Sverige vann matchen med 1-0. Foto: DANIEL MALMBERG / DANIEL MALMBERG EXPRESSENSverige vann matchen med 1-0. Foto: DANIEL MALMBERG / DANIEL MALMBERG EXPRESSEN
Sverige vann matchen med 1-0.  Foto: DANIEL MALMBERG / DANIEL MALMBERG EXPRESSEN

Berg om slaget: "Det är inte okej"

Publicerad

Marcus Berg både delade ut och tog emot smällar i 1-0-segern mot Italien. 

Vid ett tillfälle fick han ett slag över halsen från Daniele de Rossi. 

– Det är inte okej, säger Berg. 

Marcus Bergs första insats i segern mot Italien var att ta ett snack med domaren 15 sekunder in, vilket resulterade i ett gult kort. 

Något som påverkade honom matchen igenom. 

– Jag försökte gå in i dueller så bra som möjligt. Men det var svårt. Jag tror inte att jag fick en frispark i hela matchen så det var frustrerande. Man visste att det skulle bli mycket krig, men det var svårt efter ett så tidigt gult, säger han. 

 

LÄS MER: Italien–Sverige – allt du behöver veta inför returen.

 

Berg om domaren: "Orättvist"

Vad säger du om domaren? 

– Vad ska man säga. Jag får gult för att jag går fram och pratar med honom medan de går fram hela laget. Jag tycker det är orättvist. 

I den andra halvleken var Berg involverad i ett par situationer som hade kunnat resultera i en utvisning. De italienska spelarna var stundtals galna på domaren. 

Kände du att du var nära ett andra gult? 

– Nej, men de försöker ju. De la sig ner i varje duell - och jag tycker inte ens de gör det bra. Så det var lite jobbigt. Det var kanske var rätt att ta ut mig i slutet för det kanske hade blivit någon duell till. 

 

LÄS MER: Janne: "Jag bryr mig inte alls om det"

 

Berg om de Rossis slag: "Inte okej"

Men Berg delade inte bara ut smällar. Han fick ta en del också. 

Och som allra värst såg det ut när den italienska stjärnan Daniele de Rossi delade ut ett slag mot struphuvudet på svensken i den första halvleken. 

– Han drog en näve på halsen. Det är sånt som kan ske men det är inte okej, säger Berg. 

Även matchhjälten Jakob Johansson tyckte att Italiens spel stundtals var över gränsen. 

– De försöker spela tufft och ibland kanske mer än tufft också Det blir en del av spelet, det psykiska spelet att stå emot det och bara fokusera på det vi ska göra. Det tycker jag vi gör bra, säger han. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag