Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Berg: ”Han gjorde ett hån mot mig”

Foto: VICHOS NIKOS / INTIME SPORTS BILDBYRÅN
Foto: VICHOS NIKOS / INTIME SPORTS BILDBYRÅN

Marcus Berg väntar fortfarande på första målet sedan flytten till Krasnodar.

33-åringen medger att omställningen har varit tuff – och berättar nu om buropen från sin egen publik.

– Det var någon gammal spelare som ville ha uppmärksamhet och som gjorde ett hån mot mig, säger Berg.

Det var i juli som Marcus Berg blev klar för Krasnodar, efter två år i Förenade arabemiraten och Al Ain. 33-åringen blev därmed lagkamrat med Kristoffer Olsson och långtidsskadade Viktor Claesson i den storsatsande ryska klubben.

Men Berg har inte fått någon drömstart. Hittills har han varit bänkad och endast fått fyra inhopp. Missnöjet har pyrt när Krasnodar missade Champions League-gruppspelet efter att ha blivit utslaget mot Olympiakos.

– Det är bra klubb som satsar på att vinna titlar och har varit ett topplag i flera år i Ryssland. Champions League var det stora målet men tyvärr blev det inte så. Jag tror att vi har en bra chans att ta hem en titel i ligan, säger Berg.

Berg: ”Det har varit annorlunda”

Svensken medger att omställningen från Al Ain har varit ganska tuff.

– Det har varit annorlunda. Det har varit väldigt mycket matcher men också mycket träning som man inte är van vid. På så sätt har det varit lite tungt innan man kommer in i det. Det är skillnad i träningsvolymen. Man får vara smart där, säger han och utvecklar:

– De sista åren i Grekland och Al Ain har allting varit enkelt – det är ett engelskspråkigt land och det har fungerat bra för familjen med skolor och sådant. Nu får man använda sig med tolk, så det är en omställning. Det tar lite energi att få allt på plats. När vi kommer tillbaka nu ska barnen börja skolan så det blir lite lättare för mig och min fru, fortsätter han.

Berg möttes något oväntat av burop från delar av hemmapubliken när han hoppade in i 76:e minuten mot Lokomotiv Moskva i ligan. Berg försvarade sig efteråt, enligt ryska Sport-Express:

– Om de kritiserar mig kommer jag inte sitta i ett hörn och gråta. Jag kommer bara att fortsätta kämpa, sa han.

”Klubben gick ut och sa att de stöttar mig”

I samband med tisdagens landslagssamling berättar Berg:

– Det var några burop och visslingar. Det var inte så att hela stadion buade åt mig. Det var inget jag la märke till speciellt. Det var någon gammal expert eller spelare som ville ha uppmärksamhet och som gjorde ett hån mot mig. Självklart vill jag göra det bättre och klubben också, men det kommer, säger han.

Vem var det som hånade dig?

– Det var någon gammal spelare. Men klubben gick ut och sa att de stöttar mig. Jag tar det där med en nypa salt. Folk får tycka vad de vill. De inhoppen jag har gjort har känts okej.

Berg tror på en vändning framöver och menar att svenskarna har gott rykte i den ryska ligan.

– De gillar skandinaver och svenskar. Vi har ett bra rykte om oss att vi alltid gör jobbet. Det blir intressant. Det känns som att ligan är öppen så jag hoppas att jag kommer få chanser, säger han.