Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Berg förklarar sin gest efter målet

Sverige firar 2-0-målet. Foto: DENNIS YLIKANGAS / BILDBYRÅN
Foto: NILS PETTER NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: NILS PETTER NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Marcus Berg satte dit 2-0 mot Ryssland - och bröt samtidigt en 409 dagar lång måltorka. 

Efter matchen förklarade anfallaren sin målgest. 

– Det har väl varit lite snack, säger Berg.

Marcus Berg har haft det tungt med målskyttet i landslaget under det senaste året och inför matchen mot Ryssland hade han inte gjort mål på 409 dagar. 

Men den långa måltorkan bröts när han satte 2-0 för Sverige mot Ryssland. Ett mål som definitivt säkrade segern i gruppen, avancemanget till A-divisionen och 15 miljoner kronor in på kontot till Svenska fotbollförbundet. 

Berg bröt en lång måltorka 

När Berg gjorde mål höll han handen vid vänster öra som en målgest, och tittade ut mot publiken på Friends.  Efter matchen förklarade han sin gest. 

- Jag ville bara lyssna lite. Nej, men det har väl varit lite snack och det har funnits mycket kritik och jag tycker fansen stöttat oss länge och även mig personligen. Det var inget mot fansen så, något som bara kom och inget jag tänkte på. 

Berg firar sitt mål. Foto: DENNIS YLIKANGAS / BILDBYRÅN

Vad säger du om matchen? 

- Det känns fantastiskt och jag tycker att vi äger matchen totalt och det var skönt att sätta dit ett mål också. 

Berätta om målet?

- Det var ett bra anfall och Viktor Claesson gick djupt och jag gick på första ytan, Sebastian Larsson fick ett läge, målvakten räddar och jag sätter dit den på borta och stötte in den. 

Beskriv känslan när bollen går i mål?

- Som alltid lika skönt när man gör mål och det var ett tag sedan i landslaget. Vi gör det helt perfekt. Vi sa innan att det var en del slitna skallar och vi behövde ge varandra energi och det tycker jag vi gjorde från start. 

- Jag hade förväntat mig mer från Ryssland men vi körde över dem från start till mål och det var otroligt starkt av hela laget. En otroligt bra prestation. 

LÄS MER: GETINGBETYGEN: Han var bäst i Sveriges seger. 

Hyllades av förbundskaptenen

Även förbundskapten Janne Andersson gladdes extra över Marcus Bergs mål och förklarade varför anfallaren fått förtroendet gång på gång trots att målskyttet inte lossnat helt. 

– Marcus Berg är vår bäste anfallare, så är det. Han styrde spelet mot Turkiet och är oerhört nyttig för laget. Jag var extra glad att han gjorde mål. Man favoriserar ju ingen spelare så, men jag var väldigt glad över att han gjorde mål, säger Andersson. 

 

LÄS MER: Här är fördelarna – efter att Sverige slagit Ryssland. 

LÄS MER: Nations League enkelt förklarat: Så tar sig Sverige till EM