Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bennison tillbaka i Blågult: ”En av våra absolut största talanger”

Hanna Bennison är tillbaka i landslaget.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Hanna Bennsion gjorde debut i landslaget mot USA förra året.Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Hon gjorde nyligen comeback i damallsvenskan.

Nu är Hanna Bennison, 18, även tillbaka i landslaget.

– I full form är Hanna en av våra absolut största talanger, säger förbundskaptenen Peter Gerhardsson.

Först var det en överbelastning i skenbenet och sedan insjuknande hon i covid-19. Rosengårds supertalang har haft en tuff säsong, men var tillbaka inför seriens sista omgångar.

Det räckte också till en plats i landslagstruppen som den 1 december ställs mot Slovakien i en, för Sverige, betydelselös EM-kvalmatch.

– Nu har hon inte spelat speciellt mycket men jag tycker hon varit bra på träning i Rosengård och gjort bra inhopp, säger Gerhardsson om 18-åringens form.

”Hon imponerade på oss”

Sist Bennison fick chansen i Blågult var i träningsturneringen Algarve cup i början av året. Där gjorde hon avtryck direkt.

– Den miljön som hon var i då när vi var i Algarve, och den vi kommer ha mot Slovakien, är ett litet test för henne i hur hon står nu. Men hon imponerade på oss under den perioden när hon var frisk och hel och spelade, så nu är hon i gång fullt träningsmässigt. Det fattas lite speltid och så vidare, vi får se på träningarna här hur hon tar åt sig av den här miljön. Men kvalitativt i full form är Hanna en av våra absolut största talanger. Därför vill vi ha med henne och titta på henne.

Sverige är klart för EM 2022