Andreas Isaksson. Foto: Daniel Stiller / BildbyrånAndreas Isaksson. Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån
Andreas Isaksson. Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån
Foto: Daniel Stiller / BildbyrånFoto: Daniel Stiller / Bildbyrån
 Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån

Bekräftat: Isaksson slutar i landslaget

Publicerad

Andreas Isaksson slutar i landslaget efter EM i Frankrike.

Det bekräftade den svenske målvakten på måndagen.

- Jag har varit med hela karriären och nu ser jag bara fram emot den här våren, säger han.

En av Sveriges mest meriterade landslagsmän genom tiderna, Andreas Isaksson, slutar i det svenska fotbollslandslaget efter EM i Frankrike.

Det bekräftade målvakten på måndagen när han mötte journalistkåren på Friends arena inför tisdagens match mot Tjeckien.

Isaksson, som under det senaste året givit flera indikationer på att landslagskarriären börjar lida mot sitt slut, har gjort 127 landskamper för Sverige sedan debuten 2002 och väntas vakta målet i sommar när Sverige möter Irland, Italien och Belgien.

"Har varit med hela karriären"

Kommer du att lämna landslaget efter EM?

- Ja. EM blir det sista jag gör i landslaget. Det ska bara bli kul med den här våren, jag ser fram emot det här, det är kul att vara här.

- Jag har varit med hela min karriär, det känns fantastiskt att ha varit med så länge. Nu hoppas jag att jag kan avsluta på ett bra sätt, fortsätter han.

Isaksson, som är 34 år, har ett år kvar på kontraktet med sin turkiska klubb Kasımpaşa men har under säsongen varit bänkad i perioder. På frågan om det är aktuellt att vända hem till allsvenskan till sommaren vill han trots detta inte säga för mycket.

- Nej, det vet jag inte. Jag har ju ett år kvar. Jag har inte fattat de besluten ännu, säger han.

Isaksson inte säker på startplats

Mot Turkiet fick andremålvakten Robin Olsen chansen mellan stolparna, men när Sverige möter Tjecken på tisdagskvällen väntas Isaksson vara tillbaka i mål.

- Jag har ju inte spelat mycket under vintern och det har inte varit optimalt. Men nu har jag spelat tre matcher på raken, det känns positivt. Det är skönt, säger han.

Känner du dig säker på att du är förstaval till sommaren?

- Nej, det är jag inte. Det är ett beslut som Erik Hamrén tar. Vi har inte pratat om det på något sätt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag