Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här avslöjar han Anderssons val?

Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

ZAGREB. Här är Sveriges smäll inför Kroatien-matchen.

Robin Quaison är skadad och tvingas stå över.

– Han fick en smäll och är inte med i morgon, säger Janne Andersson.

Samtidigt kan Marcus Berg ha avslöjat mellan raderna vem som ersätter.

Sverige ställs mot Kroatien i Zagreb i morgon kväll i Nations League. Då tvingas Janne Andersson att klara sig utan Robin Quaison som åkt på en smäll.

Därmed tvingas Mainz-anfallaren att stå över.

– Robin Quaison kan inte vara med. Han fick en smäll senast och är inte tillgänglig till i morgon, säger förbundskaptenen inledningsvis.

”Vi får ta det dag för dag”

Hur länge är han borta?

– Det var en smäll. Han spelade klart matchen så förhoppningen är att han kan vara med nästa match. Vi får ta det dag för dag, men jag är hoppfull.

Har du startelvan klar för dig?

– Vi har matchgenomgång i kväll. Först ska jag stämma av med medicinska teamet och jag har funderat mycket på startelvan, om det inte är något speciellt, så har jag elvan klar för mig.

”Isak passar in väl i vårt sätt att spela”

Även om Janne Andersson ligger lågt om hur startelvan ser ut kan Marcus Berg ha avslöjat mellan raderna vem som ersätter skadade Quaison mot Kroatien.

– Att Robin är borta är tråkigt men Isak har visat vad han kan göra. Det gäller för oss att hitta bra samspel, vi har några idéer på hur vi ska såra Kroatien, säger Berg.

Då bröt Janne Andersson in med ett stort skratt:

– Förutsatt att Isak spelar.

Förbundskaptenen fortsatte sedan att kommentera hur lagets spelsätt påverkas av att Isak eventuellt startar.

– Om Isak spelar är han en skicklig spelare som passar in hur vi vill spela. Han är en bra avslutare och rätt lik Robin, de har samma egenskaper. De kan binda fast boll och hota i djupled. Det gör alla tre anfallarna på ett bra sätt.

Nu har Kulusevski anslutit, vad säger du om honom?

– Dejan Kulusevski är i bra form. Han har börjat lära sig hur vi spelar men vi får se om han startar. Vi hann precis säga hej innan träningen startade, avslutar Janne.