Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bakslaget – Sveriges matcher kan flyttas

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Aviva Stadium där EM-matcherna skulle spelats
Foto: PETER FITZPATRICK/ACTION PLUS/SHUTTER / PETER FITZPATRICK/ACTION PLUS/SHUTTERSTOCK SHUTTER

Dublin kan inte garantera publik inför sommarens EM. 

Det innebar att Sveriges två matcher i mästerskapet kan komma att flyttas. 

”Vi kan inte garantera antal åskådare för de matcherna som ska spelas i Dublin”, skriver det irländska förbundet i ett uttalande. 

Sveriges gruppspelsmatcher kommer att spelas i Bilbao (en) och två matcher kommer att avgöras i Dublin. Bilbao har tidigare meddelat Uefa att de kommer kunna ta in 25 procent i publikkapacitet. 

Men i Dublin låter det annorlunda. 

För under onsdagen meddelade det irländska fotbollsförbundet att de inte kan garantera publik eftersom de anser att landet fortfarande inte har kontroll över smittspridningen. Beskedet innebar att de kan bli av som värdstad för fotbollsfesten. Det betyder i sin tur att Blågults matcher kommer med stor sannolikhet att flyttat till ett annat land. 

Bortsett från EM-matcherna var tanken att Sverige skulle ha sin EM-bas i Dublin. 

Då tar Uefa beslut om publik

Uefa har tidigare meddelat att det slutgiltiga beslutet kommer att tas den 19 april, då exekutivkommittén ska hålla ett möte. 

Stefan Pettersson, landslagschef, säger till SportExpressen att han inte har hört något från Uefa. 

Sverige har EM-basen i Dublin, kommer det påverkas? 

– Det beror väl på vad Uefa kommer fram till. De har ett möte 19 april så då kommer det klarna. Är det så att de är oroliga så kommer de höra av sig till oss ganska snart, så det är bara att avvakta och se. Det är ovisst, som allt annat just nu och det gäller, säger Pettersson. 

https://twitter.com/RobHarris/status/1379812621327740930