Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Backe: "Någonting måste det ju vara"

Foto: / Nils Petter Nilsson/Ombrello
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Sverige är utslaget ur U21-EM, och därmed har Håkan Ericson gjort sin sista match som förbundskapten.

Förbundet har sedan tidigare deklarerat att man inte tänker förlänga kontraktet med tränaren.

– För mig är det helt ofattbart, säger experten Johan Arneng i Kanal 5.

Sverige vann U21-EM 2015, och hyllades stort i hela landet för sina prestationer i Tjeckien. En av de som fick allra mest beröm då var förbundskaptenen Håkan Ericson – och han följde upp det med att ta den nya generationen till nästa mästerskap.

Detta pågår nu i Polen, men för Sveriges del tog det slut under torsdagskvällen. Då förlorade man nämligen mot Slovakien med 3-0, och drömmen om en magisk guldrepris släcktes.


LÄS ÄVEN: Pawel Cibickis kritik mot Håkan Ericson: "Köper det inte" 

Slutar som förbundskapten

I och med förlusten så har även Håkan Ericson gjort sitt sista framträdande som förbundskapten för U21-landslaget. Det svenska fotbollsförbundet har sedan tidigare meddelat att man inte tänker skriva något nytt kontrakt med succétränaren, och det nuvarande löper nu ut.

Efter matchen mot Slovakien ställde Ericson upp i en intervju i Kanal 5, men ville inte gå in på några detaljer kring hans personliga avslut.

– Jag är ruggigt imponerad av Håkans intervju. Han är rak, ärlig, tydlig och väldigt kompetent. Jag gillar hans ledarskap, det är ingen tvekan om, säger Hasse Backe i Kanal 5.


NOA BACHNER: Det här var en mental kollaps

"Någonting måste det vara..."

Vad som ligger bakom att parterna går skilda vägar är alltjämt höljt i dunkel, men tv-experterna är så gott som säkra på att det är något som skaver.

– Någonting måste det ju vara. För resultaten är där, och jag har tidigare pratat om hur duktig han är på att leda pro level-kursen, alltså den högsta kursen för tränare, säger Backe och fortsätter:

– För mig är det liksom bara ett frågetecken. Vi vet ju inte vad som har hänt, men någonting är det ju som inte har funkat på förbundsnivå. Det måste det vara.

Även experten Johan Arneng, som stod i studion med Ericson efter matchen, tyckte det hela var märkligt:

– För mig är det helt ofattbart, säger Johan Arneng.