Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Backe: "Det är lite för mycket gambling"

Foto: TV4.

Sverige var chanslöst mot Argentina och föll med 3-2. Ett självmål av Mikael Lustig efter tre minuter följdes upp med två snabba argentinska mål i första halvlek.

Rasmus Elm snyggade till siffrorna på slutet.

– Vi möter ett väldigt bra lag, säger Erik Hamrén till TV4.

 

Sverige-Argentina 2-3 (1–3)

Sverige-Argentina 2-3 (1–3)
0–1 självmål (3), 1–1 Jonas Olsson (17), 1–2 Sergio Agüero (19), 1–3 Gonzalo Higuain (23), 2–3 Rasmus Elm (90).
Varningar, Sverige: Pontus Wernbloom. Argentina: Sergio Agüero.
Domare: Antony Gautier, Frankrike.
Publik: 49 646.
Sverige (4–2–3–1): Andreas Isaksson – Mikael Lustig (Adam Johansson 60), Andreas Granqvist, Jonas Olsson, Martin Olsson – Kim Källström (Pontus Wernbloom 77), Anders Svensson (Rasmus Elm 60) – Alexander Kacaniklic (Jimmy Durmaz 77), Zlatan Ibrahimovic (Mathias Ranégie 46), Sebastian Larsson – Tobias Hysén.
Argentina (4–3–3): Sergio Romero – Pablo Zabaleta (Cristian Ansaldi 61), Federico Fernandez, Ezequiel Garay (Fabricio Coloccini 87), Hugo Campagnaro – Angel Di Maria (Walter Montillo 46), Fernando Gago (Ever Banega 68), Javier Mascherano – Gonzalo Higuain (Franco Di Santo 90), Lionel Messi, Sergio Agüero (Ezequiel Lavezzi 75).
(Stockholm)

Sverige straffades hårt av de snabba, argentinska anfallaren och förlorade med 3-2 på ett fullsatt Friends Arena. Efter erkände Erik Hamrén att Argentina var det bättre laget.

– De har individuellt väldigt skickliga spelare. Du ser hur fort det går när de vinner boll. Där har de kvalitéer som vi inte riktigt har i vissa moment eller positioner. Det går otroligt fort där. De har fem avslut i första halvlek och gör tre mål, säger han till TV4.

 

"Tre billiga mål"

På Argentinas 2-1-mål löpte Sergio Agüero igenom den svenska försvarslinjen och lobbade in bollen. Repriserna visade att argentinaren var offside. Erik Hamrén var besviken över domslutet.

– Vi möter ett väldigt bra lag så man ska inte skylla ifrån sig men i mina ögon är 2-1 solklar offside, vilket gör det lite tungt när vi hade gjort 1-1 där, säger han till TV4.

Annars fick det svenska försvarsspelet ta emot mest kritik. I halvtid var TV4:s expert Jens Fjellström var kritisk till det svenska försvarsspelet.

– Jag tycker att det svenska försvarsspelet lider av dåligt självförtroende. Det kommer med de här tidiga målen som blir dåligt på dåligt, vilket innebär att de jobbar nog med sig själva i huvudet lite för mycket i stället för att jobba som en enhet, sade han i TV4 i halvtid.

Studioexperten Hans Backe tyckte också att Sverige sålde sig för lätt på målen.

– Jag tycker att alla tre mål känns billiga, frustrerande, de är för enkla. Lite små, enkla misstag. Okej, Olsson gör rätt, det är offside. Men du släpper inte en världsspelare mellan dig och Granqvist utan att löpa med. Det är lite för mycket gambling i det hela, sade han i TV4 i halvtid.

"Kan inte vara så naiva"

Huvudpersonen tillika målskytten Jonas Olsson tyckte att han fick dålig hjälp av sina medspelare.

– Vi kan inte vara så naiva och anfalla med så mycket folk. De fuskar lite också och stannar med 4-5 man där uppe. Vi får spela en mot en i stort sett hela första halvlek där bak. Det är klart att det inte är lätt. Vi måste ta ansvar, sade han till TV4 i halvtid.