Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Axén om mötet: "Alla har erkänt"

Foto: / BILDBYRÅN

Gunilla Axén har haft ett nytt möte med svenska fotbollsförbundet efter att hon blivit utsatt för sexuella trakasserier.

Axén berättar nu att samtliga utpekade personer har erkänt – men att det också rörde sig om fysiska trakasserier.

– Det var väldigt grova ofredanden, säger hon till SVT.

En dryg månad har gått sedan Gunilla Axén berättade om de sexuella trakasserier hon utsatts för under sin tid som utvecklingschef på svenska fotbollsförbundet. Bland annat ska tidigare landslagsspelare ha skickat bilder på sina kön.

Händelserna ska ha börjat i mitten av 2000-talet och kulminerat 2010 då Axén valde att berätta om trakasserierna för förbundets säkerhetschef Anders Sigurdsson: 

– En av de här spelarna förföljde mig ordentligt och skrev både sms och konstiga saker. Då valde jag att det får vara nog, jag behövde hjälp för att ta mig ur det, har Axén berättar för SportExpressen. 

"Alla har erkänt"

Svenska fotbollförbundet har startat en utredning och på onsdagen träffade Axén chefsjuristen Anders Hübinette en andra gång. Där berättar hon att de utpekade personerna har erkänt sina handlingar.

– Alla har erkänt, det är en person som har sagt att han inte vill kännas vid det här. Men då finns det ju vittnen som har sett händelser som har pratat med Anders, säger hon till SVT.

Och hon berättar mer ingående om händelserna.

– Det var väldigt grova ofredanden, säger hon.

– Det är ofredanden från olika personer som har hänt vid olika tillfällen, vid konferenser bland annat.

Hon säger att SvFF varit tillmötesgående i alla delar och att förbundet ska analysera och dra slutsatser av utredningen om de sexuella trakasserierna mot Axén.

Sedan tidigare har Axén valt att berätta om trakasserierna som hon utsatts för, mycket tack vare kampanjen MeToo.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!