Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Superskrällen i svenska elvan

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKS
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKS
Kerim Mrabti.
Foto: KALINOWSKI/REX/SHUTTERSTOCK / KALINOWSKI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES

LUBLIN. Här är skrällen i Håkan Ericsons startelva mot Slovakien.  

Enligt SportExpressens uppgifter petas Filip Dagerstål och Franz Brorsson tar hans plats som mittback. Samtidigt går Egzon Binaku in som vänsterback i stället för Adam Lundkvist. 

Håkan Ericson laborerade rejält under den stängda träningen i onsdags. Där slipades de sista bitarna inför ödesmatchen mot Slovakien - som Sverige måste vinna. Matchen spelas klockan 20.45 ikväll och för att Sverige ska vinna gruppen krävs att Polen tar poäng mot England. 

Redan under onsdagen rapporterade också Fotbollskanalen om att Franz Brorsson tränade istället för Filip Dagerstål under den stängda träningen - och därmed såg också Dagerstål ut att petas. 

Enligt SportExpressens uppgifter har nu spelarna fått startelvan och Ericson bjuder på en rejäl skräll. Egzon Binaku, BK Häcken, tar platsen till vänster i stället för Adam Lundkvist.  Filip Dagerstål petas också till förmån för Franz Brorsson. 

Kerim Mrabti får chansen

Samtidigt ersätter Kerim Mrabti skadade Simon Tibbling medan Alexander Fransson får fortsatt förtroende från start. Det får också Pawel Cibicki och Carlos Strandberg på topp. Niclas Eliasson var högaktuell för en startelva både mot Polen och Slovakien men Ericson väljer återigen att ha kvar IFK Norrköpings formstarke ytter på bänken. 

Mittbacken Jacob Une-Larsson har varit en av U21-landslagets bästa spelare under hela turneringen och gjorde bland annat mål mot Polen. Hans mittbackkollega Filip Dagerstål var inblandade i båda baklängesmålen där han orsakade en straff i 89:e minuten. 

Efteråt fick han hjälp att bearbeta missarna och gå vidare med hjälp av en psykolog. 

Dagerstål petas nu alltså i ödesmatchen. 

- Det är väl som med alla andra lagkamrater. Filip är en jätteduktig spelare och jag försöker bara stötta honom så mycket jag kan. Även om jag inte tror att min stöttning gör så mycket. Klart man ger honom en klapp på axeln och det är sånt som händer, säger Javob Une Larsson.

"Kan hantera kritik"

Håkan Ericson menar att Dagerstål har tagit misstagen mot Polen på rätt sätt. 

- Filip är en balanserad kille generellt sett. Vi har stämt av med ett antal spelare efter Polenmatchen och det känns som att Filip är på banan och har redskap för att hantera lite kritik. 

SVERIGES STARTELVA

Anton Cajtoft

————————–

Linus Wahlqvist

Jacob Une Larsson

Frans Brorsson

Egzon Binaku

————————-

Kerim Mrabti

Melker Hallberg

Kristoffer Olsson

Alexander Fransson 

————————

Carlos Strandberg

Pawel Cibicki