Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Åtta spelare missar matchen mot Sverige

Förbundskaptenen Edina Markó.Foto: Carl Sandin/Bildbyrån
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

På torsdag möter Sverige Ungern i EM-kvalet. 

Men under tisdagen meddelade Sveriges motståndare ett coronafall stoppar åtta spelare från att åka med till Göteborg. 

– Vi ska försöka göra det bästa med de spelare vi har tillgängliga, säger förbundskaptenen Edina Markó på förbundets hemsida.

Den ungerska klubben MTK har upptäckt ett coronfall bland sina spelare och eftersom att åtta av landslagets spelare tillhör klubben stoppas nu samtliga från att åka till Sverige. 

– Klubbarna gör vad de kan för att skydda spelarnas hälsa. Men vi behövde göra ändringar i landslagstruppen och vi ska försöka göra det bästa med de spelare vi har tillgängliga, säger Edina Markó på ungerska fotbollsförbundets hemsida.

”Det är tufft men det är den verkligheten vi lever i” 

Det svenska landslaget samlades under måndagen i Göteborg och även Peter Gerhardssons lag ser annorlunda ut än den senaste EM-kvalmatchen. Det efter att spelare som Hedvig Lindahl, Hanna Glas, Mimmi Larsson och Fridolina Rolfö tvingats lämna återbud. 

Under tisdagens pressträff efter träningen kommenterade Magdalena Eriksson nyheten om motståndarna. 

– Jag tänker att det är tråkigt för dem. Det är tufft men det är den verkligheten vi lever i. Det är positivt att Uefa har ett strikt regelverk med tester och hur vi ska bete oss här. Så jag känner mig inte orolig, sa Magdalena Eriksson. 

Sverige möter Ungern 17 september och Island 22 september.