Foto: Nils Petter NilssonFoto: Nils Petter Nilsson
 Foto: Nils Petter Nilsson
Foto: Nils Petter NilssonFoto: Nils Petter Nilsson
 Foto: Nils Petter Nilsson
Foto: Carl SandinFoto: Carl Sandin
 Foto: Carl Sandin

Asllani inte uttagen i Pia Sundhages trupp

Publicerad

GÖTEBORG. Truppen mot Skottland i OS-genrepet presenterades i dag vid lunch.

Intressantast: Hedvig Lindahl är tillbaka efter att ha tackat nej till lägret på Bosön i november.

Inte överraskande saknades Kosovare Asllani.

– Hon saknar just nu klubb och därför är hon inte med, säger Pia Sundhage på presskonferensen på Gamla Ullevi.

26 januari möter Sverige Skottland i Göteborg inför det OS-kval som hålls i början av mars i holländska Rotterdam i mars.

Sverige möter i Holland under åtta intensiva dagar Norge, Schweiz och – just Holland.

Bara ett av de fyra lagen tar sig till OS i Rio i sommar.

I dag vid lunch presenterade förbundskapten Pia Sundhage och assisterande Lilie Persson truppen mot Skottland.

Det är ett på de flesta fötter rutinerat gäng, förutom debutanten Petra Andersson, mittfältare från Eskilstuna och Piteås Josefin Johansson, som bara har en landskamp.

Kosovare Asllani är inte med

Som väntat saknas Kosovare Asllani, som i helgen bröt sitt kontrakt med Paris Saint-Germain.

– Hon har ju ingen klubb just nu och det krävs att du spelar 90 minuter regelbundet. Men ingen är körd inför OS-kvalet, säger Sundhage.

– ”Kosse” hade dock otur på sista lägret då hon skadade sig. Men hon är i grunden en så bra fotbollsspelare, så om hon hittar en klubb och finner sin gamla form är hon med i Holland.

Hur viktig är matchen mot Skottland?

– Oerhört viktig. Vi samlas redan 18 januari och får chans att slipa på en massa detaljer. Bland annat försvarsspelet.

Ni spelar på konstgräs i Rotterdam, men OS-turneringen är på naturgräs?

– Naturligtvis känns det märkligt, men nu är det så att det inte är något som jag kan påverka. Och kan jag inte göra det är det bara att gilla läget och köra på.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag