Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Är mycket närmare än innan jag kom hit”

Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

DOHA. Januariturnén är över och de svenska spelarna är snart på väg hem igen. 

Alexander Milosevic blickar tillbaka på ett bra träningsläger - och tror han är närmare A-landslaget än tidigare.

– Absolut. Jag känner att jag är mycket närmare nu än när jag kom hit, säger han.

Sverige avslutade Januariturnén i Qatar med att spela 2-2 mot Island. Därmed blev det ingen vinst under de elva dagarna Blågult var i Doha.

Alexander Milosevic tycker ändå att lägret har gett mycket. 

– Jag tycker att det har varit ett bra läger. Resultatet är som det är, det är träningsmatcher och det är väl mer att Janne ska få en överblick över spelarna och personerna. Jag tycker att det stundtals i matcherna varit riktigt bra. 

Hur har det varit för egen del?

– Jag gjorde en godkänd match mot Finland. Man ska komma ihåg att vi kommer från fyra pass med kollektiv träning och man ska så klart inte skylla på något, men det spelar ju in och man är inte på topp hela tiden. 

– Jag tycker att jag visat upp en grundkapacitet som jag hoppas att Janne är nöjd med.

”Mycket närmare nu än innan”

Janne Andersson lovordade dig framför allt för ditt sätt att vara utanför planen, är du närmare riktiga A-landslaget efter den här turnén tror du?

– Absolut, det känner jag absolut. Jag är mycket närmare nu än innan jag kom hit. Det har varit mitt mål också. Att jag ska visa upp mig från min sida, hur jag är som spelare och sedan också hur jag är som människa. Det blir lättare att ta med en spelare när en förbundskapten känner honom personligen och vet att han är bra för gruppen. 

 – Så det är viktigt för mig att ha fått visa det. Inte att man kommer hit och är helt anonym och inte säger någonting, utan att man tagit plats och visat vad man går för. Sedan finns det ju procent att ta av gällande fysik när man kommer hit från bra fyra pass av kollektiv träning. 

Vissa klubbar närmare än andra

Har det närmat sig vad det gäller klubbval? 

– Klart jag är uppdaterad om vad som hänt och så där. Det finns några klubbar som är närmare än några andra. För mig gäller det att hitta en klubb där jag får spela hela tiden. Att det blir som i AIK att jag är på topp och har fått visa att jag är en av allsvenskans bästa mittbackar och att gå vidare från det och att det här inte blir någon mellangrej där det stannar upp.  

– En klubb som satsar på en och en klubb där jag får mycket speltid är prio. 

Håller du i gång med AIK nu när du kommer hem?

– Jag vet inte. Jag har inte funderat på det, men jag ska höra av mig till Björn Wesström och fråga om det är möjligt. Jag har hållit i gång med Hallonbergen i division IV och det har varit bra. Det är inte så att tempot är högt men man får spela fotboll och det är vänner till mig och det är roligt.