Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Är det sant? Nej, ni driver bara med mig”

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Kristoffer Olsson är ett av de nya namnen i Janne Anderssons landslagstrupp.

AIK-mittfältaren visste dock själv inget om uttagningen utan fick reda på det av SportExpressen strax efter AIK:s träning på onsdagen.

– Är det sant? Det är något jag har drömt om, säger Olsson.

Janne Andersson har tagit ut landslagstruppen inför matcherna mot Ryssland och Slovakien i oktober. På listan fanns flera nya namn med, bland annat Kristoffer Peterson och Bundesligaproffset Mikael Ishak som visat fin form i höst.

Men bland de uttagna fanns också AIK-mittfältaren Kristoffer Olsson, som stått för en mycket stark säsong i AIK-tröjan där han totalt gjort fyra mål och fyra assist på 24 matcher i allsvenskan.

Mittfältaren hade själv ingen vetskap om att han blivit uttagen i landslaget.

 

LÄS MER: Uefa Nations League – allt du behöver veta 

Olsson: "Något jag har drömt om"

Det var först efter AIK:s träning som Kristoffer Olsson fick beskedet av SportExpressen och han var väldigt överraskad men också glad över beskedet.

– Är det sant? Nej, ni driver bara med mig, säger Olsson först och ler.

Några sekunder senare får Olsson själv se sitt namn på listan och bjuder på ett stort leende samtidigt som han kramas om av lagkamraterna i AIK.

– Det är kul. Det var inget jag hade räknat med egentligen, men sedan har jag haft det på känn att man närmat sig. Det är jättekul och det är något man drömt om, säger Kristoffer Olsson till SportExpressen.

Vad vill du bidra med?

– Det som jag gjort i AIK, vara kreativ och bra med bollen men sköta defensiven också. Jag har inte snackat något med Janne Andersson men kul att mäta sig med landslagsspelarna och få visa upp sig. Det ska bli jävligt kul.

Du blev överraskad när jag berättade att du hade blivit uttagen.

– Nej, jag visste inget. Absolut inte. Det kom som en chock, det är kul. Det är en jävla energi och något man kämpat för. Jag har varit med från U15-nivå till U21-landslaget. Det här är sista steget nu och nu gäller det att ta för sig och göra det bra.

Du har Sebastian Larsson som lagkamrat, har han gett dig några råd generellt kring hur du ska tänka?

– Nej, jag har inte snackat något med honom. Jag har bara läst att han sagt fina saker om mig och att jag kan tillföra något. Vi har inte snackat något om landslaget, det är mer att man hört lite hur det har varit på landslagssamlingarna när han kommit tillbaka. Jag får snacka med honom nu även om jag känner flera där.

 

"Jag måste ta in det här"

Hur högt rankar du det här ögonblicket?

– Det största är att bli uttagen i A-landslaget. Sveriges bästa spelare spelar där enligt Janne Andersson. Jag måste ta in det här bara, men det kommer bli kul. 

Hur kommer du fira?

– Vi ska ha Champions League-kväll med laget så det blir väl att fira med grabbarna. Det här är något jag drömt om, det kommer som en chock även om jag känt att det varit på gång.

Hur ser du på din resa i år och utveckling?

– Jag känner att jag har tagit steg framåt hela tiden. När laget presterar är det lättare att spela bra också. Vi har varit jävligt starka och då har man presterat, det har alla gjort i AIK.