Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Äntligen tillbaka efter 486 dagar

Mattias Svanberg imponerade när Sverige slog Ryssland med 2-1 i landskamp.
Viktor Claesson får instruktioner.Foto: C More
Claesson byttes in i den andra halvleken.Foto: C More

Mot Spanien i juni förra sommaren linkade Viktor Claesson från arenan på kryckor.  

486 dagar senare fick Claesson spela landslagsfotboll på nytt. 

– Det värmde lite extra att få släppa in honom på planen i dag, säger Janne Andersson. 

Viktor Claesson var stekhet när EM-kvalet inleddes under fjolåret. 

Mål i tre raka matcher, mot Rumänien, mot Norge och mot Malta. Sen väntade Spanien i Madrid, då målen behövdes som mest. 

Men då var olyckan framme. Redan 25 minuter in i matchen så sprang han mellan två spanjorer och föll sedan till marken efter en duell. Han fick hjälpas av planen och tvingades sedan lämna arenan på kryckor. 

Claesson tillbaka i Blågult efter 486 dagar

Kort därefter kom mardrömsbeskedet. Korsbandet var av och en lång, lång rehab väntade. Först i augusti i år kunde 28-årige Claesson göra comeback för sitt Krasnodar mot Arsenal Tula i den ryska ligan. 

På torsdagen fick han spela landslagsfotboll igen när han ersatte Ken Sema i den andra halvleken mot Ryssland. Hans första landskamp på 486 dagar. 

– Det värmde lite extra att få släppa in honom på planen i dag efter hans fula skada mot Spanien, säger Janne Andersson. 

Konkurrensen på högermittfält i Sverige är nu stenhård. Förutom Viktor Claesson som var given på högermittfält så är Sebastian Larsson och Dejan Kulusevski aktuella på positionen. 

Efter Rysslandsmatchen lovordare Andersson Larsson.

– Larsson är en spelare som man alltid vet vad man får av. Sen är det kul att Kulusevski ansluter nu till Kroatienmatchen med. 

Viktor Claesson är frisk från knäskadan och tillbaka i landslaget. Nu berättar han om den tuffa tiden utanför planen.