Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Anfallsduon redo igen: ”Kan spela 90 minuter”

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Alexander Isak och Sebastian Andersson missade matchen mot Frankrike.

Nu är anfallsduon friska och redo för spel.

– Jag vågar matcha de i 90 minuter, säger Janne Andersson.

Alexander Isak och Sebastian Andersson tvingades stå över mötet med Frankrike i lördags på grund av skada. Men mot Portugal är anfallsduon tillbaka.

– Isak och Sebbe Andersson friska, säger Janne Andersson inför matchen.

Det innebär att Isaac Kiese Thelin som kallades in till truppen i förra veckan därmed lämnar landslagssamlingen för att återvända till Malmö FF.

Hur mycket vågar du matcha Isak och Andersson mot Portugal?

– Jag vågar matcha de i 90 minuter om jag skulle vilja det. Jag skulle aldrig ta ut dem annars men nu har jag fått OK från det medicinska teamet och bägge var ganska nära redan i lördags men då valde vi att köra med breda marginaler. Det ska inte vara några problem i morgon, konstaterar förbundskaptenen.

Vidare kommer Marcus Berg att vara lagkapten för Sverige mot Portugal.

– Det känns fantastiskt så klart, det är den största äran man kan ha. Jag är tacksam mot Janne, Peter och gänget, säger Berg.

Förbundskaptenen betonar vikten av matchen.

– Vi har stor respekt för alla spelare och Cristiano Ronaldo är en exceptionellt bra fotbollsspelare. Men vi ändrar inget för det i vårt sätt att spela. Jag brukar aldrig fundera över vem som är favorit. Vi är starka på hemmaplan och har gjort det bra tidigare, säger Janne Andersson.