Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Andersson i tårar i omklädningsrummet

Publicerad

AMSTERDAM/STOCKHOLM. Arjen Robben kunde inte hålla tillbaka tårarna.

Det kunde inte Janne Andersson heller.

Nu avslöjar förbundskaptenen varför han grät i omklädningsrummet inför matchen.

– Det har varit omtumlande, säger han.

Arjen Robben skulle göra sin sista landskamp och var märkbart tagen inför matchen mot Sverige.

Det var Blågults förbundskapten Janne Andersson också – men av en helt annan anledning.

Efter att Sverige säkrat playoff-platsen till VM i Ryssland berättade han om beskedet han fick på spelarbussen på väg till Amsterdam arena.

– Jag fick mitt första barnbarn i dag. Jag satt och grät i omklädningsrummet när vi kom hit. Det har varit omtumlande, säger Andersson och fortsätter:

– Jag är väldigt gammal. Har ni en dotter som får sitt första barn fattar ni. Man är helt fördärvad.

Andersson: "Har vuxit under kvalet"

 Janne Andersson fick på planen se sitt landslag bli utspelat av det holländska.

I alla fall under de första 45 minuterna.

Han är kritisk till hur Blågult agerade i den första halvleken.

_ Vi har vuxit som lag under hela kvalet. I dag var det den märkligaste matchen jag har varit med om. Hur mycket vi än pratar innan finns det väldigt svårt att snacka bort det här. När vi vann bollen slängde vi i väg den. Jag är inte alls nöjd med hur vi hanterade de offensiva omställningarna. Straffen var oförtjänt, tvåan var ett fantastiskt avslut, säger Andersson.

Varför försökte ni inte anfalla?

– Vi ville vinna matchen. Vi hade ganska bra kontroll i första halvlek även om vi lät de ha bollen. Vi spelade taktiskt på samma sätt som vi spelade mot Frankrike och Portugal. I dag var vi inte tillräckligt bra med bollen, vi hade inte tillräckligt med rörelse för att få i gång passningsspelet. Men när Frankrike ledde blev det annorlunda. Vi hade inte kraften att anfalla så mycket som vi ville.

Marcus Berg var lyrisk när han fick höra om den fina nyheten att Andersson blivit morfar. 

– Fantastisk att höra. Jag hade ingen aning, men det var kul att höra. Det är nästan det största att vara med om, förutom att få egna barn, säger Berg.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag