Janne Andersson efter Sveriges avancemang till VM. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNJanne Andersson efter Sveriges avancemang till VM. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Janne Andersson efter Sveriges avancemang till VM. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Andreas Granqvist efter säkrade VM-platsen. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNAndreas Granqvist efter säkrade VM-platsen. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Andreas Granqvist efter säkrade VM-platsen. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANTONIO CALANNI / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: ANTONIO CALANNI / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ANTONIO CALANNI / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: NILS PETTER NILSSONFoto: NILS PETTER NILSSON
 Foto: NILS PETTER NILSSON

"Prata för fan om de som gjort det"

Publicerad

MILANO/STOCKHOLM.

Det var en känslosam Janne Andersson som höll presskonferens efter bragden mot Italien.

En fråga lockade fram tårar från Andersson. 

– Jag blir nog mer rörd av att andra blir rörda, säger Andersson. 

Förbundskapten Janne Andersson var en av flera som visade prov på riktigt starka känslor efter slutsignalen på San Siro. Sverige hade fått 0-0 mot Italien – vilket innebar kvalificering till VM 2018.

 

LÄS: SÅ FIXAR DU BILJETTER TILL VM-FESTEN

"När jag såg..."

Även lagkaptenen Andreas Granqvist storgrät mitt i segeryran. Och när Andersson framkallade minnet av veteranens glädje fick han tårar i ögonen. 

När njöt du som mest? 

– Jag blir nog mer rörd av att andra blir röda. När jag såg "Granen" i går... Det var sista chansen ju för de här äldre spelarna. Så det var väldigt fint att se, säger Andersson. 

– Andreas personifierar allt vi står för. Han är en riktigt bra fotbollsspelare. En fajter. Han är också en väldigt bra kille. 

– Vi har många bra spelare, det får inte framstå som att det bara är laget, det är duktiga individer också. Det gör mig stolt att vi har uppträtt som vi har gjort. Jag tycker att vi har fått ihop det väldigt bra. 

Irriterad på Zlatan-frågan

I går var det inte konsekvent glada miner från Andersson dock. Han blev arg när en italiensk reporter mer eller mindre direkt ställde frågan om Zlatan Ibrahimovic ska övertalas att göra en landslagscomeback. 

– Zlatan har valt att inte vara med. Det är tråkigt att sitta och prata om spelaren som inte var med när ett gäng har gjort det fantastiskt. Zlatan är fantastisk på alla sätt och vis, säger Andersson. 

– Jag går i gång på diskussionen. Prata för fan om de som har gjort det!

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag