Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNFoto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
 Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Andersson hyllas efter bilderna från firandet

Publicerad

MILANO/STOCKHOLM. Han förde Sverige till VM i Ryssland. 

Sen "firade" Janne Andersson avancemanget med att städa omklädningsrummet. 

– Åh, han är fantastisk, säger SVT:s expert Daniel Nannskog. 

Efter uttåget från EM i Frankrike 2016 så stod det svenska landslaget inför en generationsväxling. Andreas Isaksson, Kim Källström och Zlatan Ibrahimovic slutade alla samtidigt i Blågult och förbundskapten Erik Hamrén avgick. 

 

LÄS MER: Fotbolls-VM – så här lottas grupperna

 

Den som fick i uppgift att leda Sverige genom det här var Janne Andersson - och det talades direkt om att EM 2020 var det stora målet. 

Det struntade Andersson i. 

Janne Andersson städade omklädningsrummet

Han och hans landslag trotsade oddsen totalt. De slutade tvåa i en stentuff grupp och lyckades med konststycket att slå ut Italien i playoffspelet. 

När slutsignalen på San Siro ljöd på måndagskvällen utbröt ett vilt jubel bland de svenska spelarna och ledarna. Därefter fortsatte firandet i omklädningsrummet. 

Ja, för de allra flesta i alla fall. 

Landslaget psykolog Daniel Ekvall avslöjade på Twitter att Andersson "firade" genom att gå runt och städa i omklädningsrummet. 

https://twitter.com/daniel_ekvall/status/930209320758923264

Daniel Nannskog: "En fantastisk man"

SVT-experten Daniel Nannskog utbrister i ett "Åh" när han får se bilden.

– Det är klart det här säger något om hans ledarskap. Jag vet att han tycker att man ska respektera de som städar och tycker det är viktigt att man gör i ordning och gör rent efter sig. Det är ett underbart ledarskap, säger han. 

 

LÄS MER: VM 2018 – datum, spelschema, biljetter

 

Nannskog menar att det är just Anderssons speciella ledarskap som fick honom att föreslå honom som ny förbundskapten när Hamrén skulle avgå. 

– Jag blev lite hånad då. Men jag hade besökt honom i Norrköping när han var där och älskade det ledarskap han har. Jag är glad att han får uppleva den här framgången. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag