Anders Svensson kritisk mot Hamrén

Anders Svensson började på bänken mot Färöarna.

Efter matchen hade han synpunkter på förbundskaptenen.

– Jag tycker inte att det stärker självförtroendet hos en spelare när man pratar om en spelare som lagt av.

Sverige vann med 2-0 hemma mot Färöarna på Swedbank stadion.

Segern var nödvändigt för att hålla hoppet om VM-spel uppe, efter förlusten mot Österrike senast.

Anders Svensson var besviken på spelet efteråt.

– Med all respekt möter vi ett ganska mediokert lag. Så jag är inte riktigt nöjd. Men tre poäng och det syns ganska tydligt i de här två matcherna att självförtroendet inte är på topp.

– Vi får kriga på och förhoppningsvis presterar vi på en högre nivå i september, för det kommer att krävas om vi ska ha en match.

"Jag vill hävda..."

Svensson började matchen på bänken.

Han har vid tidigare tillfällen när han petats, uttryckt sig osäkert i frågan om sin framtid i landslaget.

Elfsborgsmittfältaren säger att han gärna fortsätter, även om han måste börja på bänken, men att han inte håller med Erik Hamrén till fullo.

– Om det är min roll att hoppa in när det väl behövs, för att få in mina kvaliteter i den fasen av matcherna, vilket det varit i rätt många matcher sedan EM, då känner jag att jag bidrar och hör hemma.

– Sedan tycker inte Erik att jag har fysiken för 90 minuter och för att börja matcherna. Det får man respektera, men jag vill väl hävda att jag kan göra ett gott jobb från start.

"Han är frispråkig"

Hamrén valde att peta Jonas Olsson från backlinjen, efter mittbackens insats mot Österrike.

I dagarna har Hamrén också sagt att han är missnöjd med försvarsspelet, samt att han för dialog med Olof Mellberg som slutat i landslaget.

Svensson var kritisk mot Hamréns sätt att rotera i backlinjen – och prata om gamla spelare.

– Jag vet inte hur han tänker. Han var ju tydlig med att han inte var nöjd med deras insats i förra matchen. Samtidigt tycker inte jag att det stärker självförtroendet hos en spelare när man pratar om en spelare som lagt av. Även om jag kan hålla med om att Olof Mellberg la av för tidigt. Men bestämmer han sig för att lägga av får man fokusera på de spelare som är här.

– Jag vet inte om han snackar för mycket. Men han är frispråkig och gillar att prata. Hade det varit mig hade jag kanske inte tyckt att det varit så roligt. Samtidigt ska man hantera konkurrens på den här nivån.