Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Allt gick snabbt – jag ville bara hjälpa henne”

Foto: JONAS EKSTROMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Victor Nilsson Lindelöf stoppade en tjuv som rånade en 90-årig kvinna på hennes väska i Västerås. 

Nu berättar landslagsbacken själv om incidenten.

– Jag ville bara hjälpa tanten att få tillbaka sin väska, säger han.

Det var i förra veckan som Victor Nilsson Lindelöf stoppade en tjuv som rånade en 90-årig kvinna på hennes väska i Västerås. 

Landslagsförsvararen blev vittne till att en man på cykel ryckte åt sig en handväska från en kvinna i 90-årsåldern varpå Lindelöf tog upp jakten på mannen. 

Lindelöf hann i kapp tjuven, övermannade honom och höll honom kvar till polisen kunde komma och gripa honom. Efteråt tackades mittbacken av den 90-åriga kvinnan.

– Han var otrolig. Han sprang över spångar och murar, sa hon till Aftonbladet.

Han fick också motta hyllningar från förbundskaptenen.

– Victor är en människa med hög moral, så det förvånar mig inte att han ingriper. Det är fantastiskt bra gjort av honom och jag ska klappa om honom så mycket jag kan nu i dessa tider när vi ses, säger Janne Andersson.

Nu berättar Nilsson Lindelöf för första gången själv om händelsen.

– Allt gick väldigt snabbt. Jag tänkte inte mycket, jag ville bara hjälpa tanten att få tillbaka sin väska och det hon hade. Jag ville hjälpa till. Jag har inte haft kontakt med henne tyvärr, jag tror det var min brorsa som visade mig att hon ville bjuda ut mig på lunch. Vi får se om jag kan lösa det. Det kan bli svårt under coronatider.