Andrea Stramaccioni under sin tid i Inter. Foto: LUCA BRUNO / APAndrea Stramaccioni under sin tid i Inter. Foto: LUCA BRUNO / AP
Andrea Stramaccioni under sin tid i Inter.  Foto: LUCA BRUNO / AP
Marcus Berg, en kille Andrea Stramaccioni känner väl. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅNMarcus Berg, en kille Andrea Stramaccioni känner väl. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Marcus Berg, en kille Andrea Stramaccioni känner väl.  Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

"Alla trodde det – det är sanningen"

Publicerad

Italien föll med 0-1 mot Sverige efter en tät match på Friends arena. 

Och även om laget kanske inte gjorde det - så erkänner den förre Intertränaren Andrea Stramaccioni att det italienska folket underskattade Sverige. 

– Sanningen är den att alla trodde att Sverige skulle parkera bussen på egen planhalva, säger han enligt Football-Italia. 

Även om Italien på papperet var favoriter i det första mötet mot Sverige i playoffspelet till VM så visade Sverige ingen respekt på Friends arena. 

De svenska spelarna sköt ur startblocken, satte högsta fart direkt och pressade de italienska spelarna rejält. 

Det förväntade sig inte italienarna, i alla fall inte enligt den tidigare Intertränaren Andrea Stramaccioni, i dag i Sparta Prag. 

– Sanningen är den att alla trodde att Sverige skulle parkera bussen på egen planhalva, men de var aggressiva från start, säger han enligt Football-Italia. 

Stramaccioni om svenska anfallet

Stramaccioni ger även sin syn på det svenska anfallsspelet. 

– Sverige har tappat i kvalitet offensivt när de inte har Zlatan Ibrahimovic, men de har blivit mer stabila. De är inte särskilt tekniska, men de jobbar mer som ett lag nu. 

 

LÄS MER: Italien–Sverige – allt du behöver veta inför returen

 

Det finns dessutom en spelare i det svenska anfallet som Stramaccioni har extra bra koll på, nämligen Marcus Berg. 

Stramaccioni tränade Panathinaikos under ett år mellan 2015 och 2016 och hade då Berg i laget. 

Om Berg: "Brukade smälla motståndare i Grekland med"

Att svensken var involverad i flera heta situationer och riskerade en utvisning - något många italienska spelare tyckte att han skulle få - förvånar inte Stramaccioni. 

– Jag jobbade med honom i Panathinaikos och han brukade smälla till motståndare i Grekland med. Domaren i matchen valde att hålla en viss nivå och fick ingen hjälp av fjärdedomaren som stod väldigt nära när Berg armbågade Daniele de Rossi.  

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag