Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Alla jag pratar med är otroligt imponerade”

Kulusevski: ”Jag känner att jag kan bli bäst i världen”
Dejan KulusevskiFoto: INSIDEFOTO / EPA / SCANPIX / INSIDEFOTO/SIPA USA SIPA USA
Albin EkdalFoto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Dejan Kulusevski, 20, värvades till Juventus efter succésäsongen i Parma. Där väntas han axla en stor roll under tränaren Andrea Pirlo.

Ekdal som själv tillhörde Juventus som ung tycker att det är ett bra steg.

– Vi har en framtida världsstjärna i honom, säger Ekdal.

Dejan Kulusevski, 20, stod för en oerhört stark säsong för Parma i Serie A. På 36 matcher i ligan stod svensken för tio mål och nio målgivande passningar. Redan i januari stod det klart att Juventus värvat Kulusevski efter stor konkurrens från ärkerivalen Inter där ”Den gamla damen” till slut fick slanta upp 365 miljoner kronor.

I Juventus förväntas Kulusevski axla en stor roll under den nya tränaren Andrea Pirlo och enligt rapporter från Italien ska svensken ha imponerat stort under försäsongens inledande veckor. Albin Ekdal, till vardags i Sampdoria, har följt Kulusevski på nära håll och imponeras stort av mittfältarens framsteg.

– Det har gått väldigt fort men han har gjort det otroligt bra. Precis alla jag pratar med är otroligt imponerade utav honom och inte bara det han gör med bollen utan också hur bra arbetsmoral han är men också hur motiverad och seriös han är utanför planen. Jag tror att vi har en framtida världsstjärna i honom, säger Ekdal.

Du har själv varit i Juventus som ung. Vad är det Dejan kommer till?

– Han kommer till en jättestor klubb med en otrolig organisation där man måste vara otroligt disciplinerad och göra sitt yttersta i varje moment. Det lilla jag har sett av Dejan utanför planen så är det en kille som kommer att klara det galant.

”Zlatan lyfte Milan”

Upplever du någon skillnad i snacket och rapporteringen kring Kulusevski i Italien och Sverige eller är det samma?

– När en ung spelare kommer fram som gjort det så pass starkt som han gjorde förra säsongen så skrivs det mycket inte minst när man blir köpt av Juventus för över 350 miljoner kronor. Det är klart att han blivit otroligt omskriven och nu kommer han att bilda anfallstrio med Cristiano Ronaldo - då blir man en het kille. Han är mycket omskriven men det förtjänar Dejan.

Vidare har Zlatan Ibrahimovic förlängt kontraktet med AC Milan i ytterligare en säsong och Albin Ekdal anser att ”Ibra” tagit rätt beslut.

– Zlatan lyfte Milan sedan han kom och gjorde mycket mål. Han var nyttig för dem och jag märkte hur andra spelare lyfte sig med honom. Det hade varit alldeles för tidigt för honom att antingen lägga skorna på hyllan eller gå hem till allsvenskan.