Foto: Henry Browne
 Foto: Henry Browne

Alexander Kacaniklic: "Jag visste ingenting"

Publicerad

LONDON. Alexander Kacaniklic har gjort succé Premier League med sitt Fulham.

Nu belönas 21-åringen med en plats i A-landslaget.

– Det känns väldigt kul, säger han till SportExpressen.se.

Redan förra året gjorde Alexander Kacaniklic fyra matcher från start i Fulham och hyllades för sina insatser i Premier League.

Den här säsongen har han gjort mål och spelat åt sig en ordinarie tröja i klubben.

På tisdagen togs han också ut i Erik Hamréns A-landslagstrupp som möter Färöarna och Tyskland i de kommande VM-kvalet.

– Det känns väldigt kul. Jag satt hemma och kollade på presskonferensen via nätet, säger Kacaniklic till FotbollsExpressen.se

Visste inget

Hade du någon aning om att du skulle komma med?

- Om jag ska vara ärlig hade jag inte det. Jag visste ingenting, men sedan när jag inte var med i U21-landslaget så hoppades jag ju att jag var med i A-landslaget.

Vad har du för förväntningar på landslagssamlingen?

- Det är bara gå in och göra sitt bästa. Jag var med mot Brasilien också. Mitt mål är att göra det så bra på träningarna som möjligt sedan får man se vart det leder.
Hur ser du på matcherna mot Färöarna och Tyskland?

- Färöarna vet jag inte så mycket om. Tyskland är ett av världens bästa landslag så det blir tufft.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag