Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Alexander Isak ser ut att bänkas igen

Alexander Isak. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Robin Quaison. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Marcus Berg.Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

LARNACA. Konkurrensen i anfallet är sylvass. 

Inget talar för att Janne Andersson flyttar på anfallsparet Marcus Berg och Robin Quaison - vilket innebär att Alexander Isak ser ut att bänkas på fredag. 

– Det gäller att vara redo för allt, säger han. 

Sebastian Andersson gör mål i Bundesliga, Alexander Isak går bra i Real Soceidad medan Marcus Berg och Robin Quaison startat de senaste EM-kvalmatcherna - och även de är i fin målform. 

Konkurrens i Sveriges anfall är stenhård. Till matchen mot Rumänien talar allt för att Janne Andersson väljer att satsa på Berg och Quaison på topp - och att Alexander Isak därmed förpassa till bänken. Robin Quaison lär få en nyckelroll på topp igen. 

– Formen känns bra. Det känns som en match som vi har stora chanser att vinna och stora chanser för mig att göra mål, säger Robin Quaison. 

Hur ser du på din resa i landslaget och att du nu är given?

– Det känns bra att jag får spela mycket och att jag gör mål. 

Det är stenhård konkurrens, hur ser du på den? 

– Det är tajt, det har det varit hela tiden. Det gör oss bara bättre, hela tiden. När Sebastian Andersson gör mål i Tyskland, när jag gör mål och när Marcus gör mål. Det skapar ett bättre anfallspar för Sverige, säger Robin Quaison. 

EM kval: Isak ser ut att bänkas igen

Alexander Isak startade mot Färöarna borta där han gjorde två mål, men har varit på bänken i de senaste matcherna. 

– Det är bra för laget med konkurrens, jag hoppas att det kan bli lika bra konkurrens överallt. Det är bara bra för laget. 

Hur ser du på dina chanser att få starta? 

– Samma som tidigare. Jag har gjort det bra och gör det bra på träningarna, men det finns andra som gjort det jättebra också. Det finns chanser, men det gäller att vara redo för allt. 

Har du fått någon förklaring till varför du inte startar?

– Nej, Janne tar ut det laget han tror är bäst för matchen, så det behövs ingen större förklaring. 

Vad tror du Janne kräver av dig för att du ska får en startplats? 

– Det är små detaljer för vad Janne behöver för den här matchen. De som spelat framför mig i de här två matcherna har också gjort det bra.