Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Alexander Isak om målsvackan i La Liga och passningen till Quaison

Foto: FREDRIK PERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Alexander Isak målsvacka håller i sig i Spanien.

Anfallaren är bara noterad för fyra ligamål.

– Jag försöker att inte gräva ner mig, säger Isak.

Alexander Isak briljerade för Real Sociedad förra säsongen med sina 17 ligamål och anfallaren följde upp det med ett mycket starkt EM-slutspel för Sverige.

Men den här säsongen har gått desto tyngre. Isak har bara noterats för fyra ligamål på 24 ligamatcher den här säsongen och har haft svårt att få fart på målskyttet.

– Det är klart att på klubblagsnivå har jag inte nåt den nivå som jag vill vara på, det är ganska tydligt i poängen som jag har gjort. Men det är som det är, jag fortsätter att jobba på hårt för att komma tillbaka till min nivå, säger Alexander Isak till SportExpressen.

22-åringen är mer nöjd med landslagsformen.

– I landslaget har jag gjort det bra, klart det finns matcher där jag inte kommit upp i nivå, men det känns bra totalt och jag har ganska lätt att skilja på klubb och landslag oavsett hur det går i klubblaget, är det helt annorlunda att komma till landslaget och få ny energi.

Har det varit jobbigt för dig?

– Det är klart. Vi anfallare lever för att göra mål, klart att jag inte är helt nöjd med det. Men jag försöker att inte gräva ner för mig för mycket. Jag får utvärdera min säsong när den är slut och det är en bit kvar fortfarande. Det gäller för mig att avsluta så snyggt som möjligt.

Isak var däremot högst bidragande till Sveriges ledningsmål, han väggspelade med Quison som till slut petade in avgörandet för Sveriges del.

– Det var väldigt fint anfall från början till slut där Jesper var med och bidrog väldigt mycket som hittar fram till Robin, som hitta fram till mig, och det fanns ingen tid för mig att göra något annat än att spela tillbaka.

Robin sa efter matchen att han inte trodde du skulle passa tillbaka bollen.

– (skratt) Du får fråga honom vad han menar med det. Det var en situation under EM där han inte fick tillbaka bollen av mig, så han fick tillbaka den nu.

– Det viktigaste att vi vinner. Det gläder mig lite extra att Robin får göra mål. Han har alltid gjort det bra i landslaget, det är kul att han får avgöra.

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Få 100 kr i bonus – bli kund och spela på sport!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset