Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Aldrig varit med om att en spelare fyllt 40”

Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic fyller 40 den 3 oktober - bara en dag innan landslagets samlas inför VM-kvalmatcherna mot Kosovo och Grekland.

Då öppnar landslaget för att fira anfallaren under landslagssamlingen i Stockholm.

– Alla som fyller år brukar få någon form av hyllning, säger landslagschefen Stefan Pettersson.

Det är på måndag i nästa vecka som Sverige åter samlas i Stockholm inför VM-kvalmatcherna mot Kosovo och Grekland på hemmaplan. I skrivande stund har Svenska fotbollförbundet sålt 42 000 respektive 32 000 biljetter till matcherna då coronarestriktionerna hävts.

På tisdagen meddelade Janne Andersson att AC Milans stjärnanfallare Zlatan Ibrahimovic åter är tillbaka i landslaget. Svensken var skadad under landslagssamlingen i september och tvingades stå över men nu bedömer Blågult att hans fysiska status ska vara tillräckligt god.

– Min förhoppning är att Zlatan ska vara med i den här samlingen, så bra är det. Förhoppningen är att han ska tillfriskna. Han är av den kalibern och har egenskaperna att jag tar ut honom. Men sedan ska vi stämma av, säger Janne Andersson.

Landslaget firar Zlatan

Förutom det sportsliga för Zlatan kan det också bli en del firande för honom under veckorna med landslagskompisarna. Ibrahimovic fyller nämligen 40 år den 3 oktober, bara en dag innan truppen samlas i Stockholm, och nu öppnar landslaget för att fira Zlatan under landslagssamlingen. Landslagschefen Stefan Pettersson vill dock inte prata om detaljer.

– Alla som fyller år brukar få nån form av hyllning eller tackning, säger han.

Stefan Pettersson fortsätter:

– Det kan vara något sånt vid det här tillfället från hela gänget. Vi vet om att Zlatan fyller 40 och det är inte så himla vanligt.

”Speciellt att fira någon”

Hur brukar landslagsets födelsedagstillställningar se ut?

– Det brukar inte vara något speciellt så faktiskt. Det brukar mest vara gratulationer och att vi tar upp det på våra möten med laget. Vi har inte varit med om att en spelare fyllt 40 nån gång tror jag, inte under min tid i alla fall, så vi får väl se.

– För oss gäller fortfarande landslagsbubblan så inga restriktioner är tyvärr inte hävda. Då måste man planera och se till så att man kan göra det på ett smittsäkert sätt. Jag har inte hört om Zlatan ska ha några speciella önskemål.

Det blir en middag för Zlatan?

– Middag äter vi ju varje dag (skratt) så vi får se vad det blir. Det är speciellt att fira någon som är 40, avslutar landslagschefen med ett leende.