Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

369 dagars måltorka – tung kritik mot Berg

Marcus Berg blev återigen mållös i landslagströjan. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Berg har inte gjort mål i landslaget sedan sjunde oktober 2017.. Foto: TATYANA ZENKOVICH / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

369 dagars måltorka.

Nu går Alexander Axén hårt åt den svenske landslagsanfallaren Marcus Berg.

– Ibland undrar man ju egentligen hur han kan missa. Man ser på hans kroppsspråk att han snart inte ens tror på det själv, säger han i C More.

– Jag vet att så länge han kommer till chanserna kommer målen att komma, säger lagkaptenen Andreas Granqvist till C More. 

Sverige överträffade alla förväntningar i VM och tog sig hela vägen till kvartsfinal.

Marcus Berg hade dock ett tungt mästerskap i Ryssland och lämnade VM mållös. Berg var också den spelare i VM som sköt flest skott utan att göra mål – 15 stycken.

I kvällens Nations League-match mot just Ryssland klev han också av mållös. Något som innebär att 32-åringen inte har gjort mål i landslaget på 369 dagar. 

Då gjorde han fyra stycken i VM-kvalmatchen mot Luxemburg.

 

LÄS MER: Så spelas Nations League – allt du behöver veta 

 

Expertens kritik mot Marcus Berg

Nu går C More-experten Alexander Axén hårt åt Berg.

– Ibland undrar man ju egentligen hur han kan missa. Man säger att han kommer till chanser hela tiden och att det till slut kommer lossna.  Men man ser på hans kroppsspråk att snart tror han inte ens på det själv, säger Axén i sändningen.

Expertkollegan Olof Lundh:

– Det är bekymmersamt.

Berg får dock stöd av lagkapten Andreas Granqvist. 

– Jag vet att han jobbar stenhårt för laget. Jag vet att så länge han kommer till chanserna kommer målen att komma, säger ”Granen”.

Sverige lyckades aldrig få hål på Ryssland i Kaliningrad och matchen slutade 0-0.

– Sverige ska vara nöjd med det här resultatet och nu har de möjligheter i gruppen. Det såg svajigt ut mot Turkiet, nu såg det mer stabilt ut, säger experten Hanna Marklund i sändningen.

Förbundskaptenen Janne Andersson är också nöjd med den blågula insatsen om man jämför med den mot Turkiet i Nations League-premiären.

– Jag är nöjd så till vida att vi studsar tillbaka och ser ut som vi ska göra under långa stunder. Jag tycker att vi hade bättre chanser än dem. En stark match, men jag hade gärna velat vinna, så klart.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!