Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”14 mål och fem assist räckte inte”

Victor Edvardsen
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Janne Andersson
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Victor Edvardsen, 25, är en av allsvenskans främsta målskyttar.

Men när Janne Andersson presenterade truppen till Januariturnén saknades Degerforsanfallaren.

– 14 mål och fem assist räckte tyvärr inte den här gången, säger Edvardsen.

Unga talanger som Djurgårdens Jacob Widell Zetterström och Malmös Amin Sarr får chansen i Janne Anderssons nya landslagstrupp. Men även 28-årige Gustav Ludwigson och 29-årige Joseph Baffo kommer följa med till Algarve i Januari.

Degerfors skyttekung Victor Edvardsen får däremot stanna hemma.

– Vi bedömer att han inte är tillräckligt bra eller lovande jämfört med de andra spelare vi har. Han var en av de som var med hela vägen, men trillade precis på vägen, säger förbundskaptenen på dagens pressträff.

Janne Andersson förklarar hur landslaget har resonerat kring åldern på spelarna.

– Vi har väl ändrat lite mer inriktning än för fem mår sedan. Då skulle vi ha bara unga spelare, men jag tycker att Marcus Danielson visat att man kan fortsätta utvecklas som äldre. Därför vill vi ha en bra mix nu. Jag tycker vi har en bra mix nu.

Victor Edvardsen om uttagningen

Victor Edvardsen har inte varit i kontakt med Andersson, eller någon annan från landslaget.

– Det är la ingen skillnad mot innan. Det är klart att har man gjort mycket poäng vill man vara med, men jag fick höra att han sagt att jag inte är tillräckligt bra. Tydligen är det så i så fall, säger han om dagens uttagning.

Hur känns det?

– Jag lägger inte så stor vikt vid det, jag får la bevisa ännu mer om det jag gjort inte räcker. Jag lägger ingen större vikt vid det, jag får bara bevisa ännu mer i så fall.

Hade du förväntat dig att komma med?

– Nej, jag förväntar mig ingenting om jag ska vara helt ärligt. Hade jag varit med hade det varit jättekul att få visa upp sig. Men som sagt, 14 mål och fem assist räckte tyvärr inte den här gången. Jag får bara fortsätta kriga på.

”Jag lägger ingen större vikt vid det”

Edvardsen ligger med en omgång kvar av allsvenskan delad tvåa i skytteligan.

– Jag har aldrig spelat i landslaget överhuvudtaget så jag har inte haft de tankarna heller, jag krigar på och gör det jag ska göra. Så får man se om man kommer med någon gång eller inte.

Vad skulle det betyda att blir uttagen till landslaget?

– Det är klart att då representerar man sitt land, det är klart det hade varit stort. Men samtidigt som jag sa, jag har inte varit med innan och lägger ingen större vikt vid det. Skulle man vara med någon gång är det en bonus bara. Det är ingen skillnad mot vad det varit innan.

Vad säger du om Jannes förklaring?

– Jag lägger ingen större vikt vid det. Utan jag får bara bevisa motsatsen i så fall om det är så. Jag får träna hårdare och kriga på så får man hålla tummarna att man kanske kommer med en annan gång.