Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅNFoto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
 Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅNFoto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
 Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Landslaget öppnar för strejk: "Allt är möjligt"

Publicerad

Succé i fotbolls-EM.

Nu vägrar de danska spelarna spela mot Nederländerna i VM-kvalet.

Och Caroline Seger utesluter inte att samma sak kan hända i det svenska landslaget.

– Allting kan hända och allting är möjligt. Det måste till en förändring, säger hon enligt Radiosporten.

Danmark gjorde succé i sommarens fotbolls-EM och tog sig hela vägen till final.

Där blev det dock förlust mot värdnationen Nederländerna.

Tanken var att de båda nationerna skulle mötas igen i VM-kvalet till veckan, men nu har de danska spelarna bestämt sig för att strejka.

Anledningen: Den orättvisa ekonomiska fördelningen inom det danska fotbollsförbundet.

Den svenska landslagsstjärnan Caroline Seger stöttar de danska spelarna.

- Jag tycker att det är på tiden! Danmark gjorde fantastiskt bra ifrån sig i EM, med de förutsättningarna de har. Jag hörde lite om deras bonusar som de fått, så jag tycker att det är helt rätt att de sätter ner foten, för det har säkert gått ganska långt eftersom de har gjort det, säger hon till Radiosporten.

Caroline Seger: "Allting kan hända"

Hon sticker inte under stol med att situationen inte är perfekt i Sverige heller.

– Det är en förhandlingsfråga mellan oss och förbundet. Det krävs en förändring. Så är det bara.

Enligt Seger är en blågul strejk dock inte aktuell för tillfället. Just nu pågår förhandlingar med det svenska fotbollförbundet.

- Allting kan hända och allting är möjligt. Och som det ser ut nu och med de resultat som vi har haft med oss under årens gång så är det klart att sånt tas upp i tapeten, med tanke på att andra gör det och det ger resultat, säger Caroline Seger.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag