Lämnar Djurgården – klar för Sandviken

Här är några av de snyggaste målen i Elitettan förra säsongen.
Klara Folkesson under utlåningen till Sandviken i fjol.
Foto: CHRISTINE OLSSON / BILDBYRÅN

Förra säsongen gjorde Klara Folkesson tre matcher för Sandviken i Elitettan då hon var utlånad från Djurgården men laget åkte ändå ur serien.

Nu gör hon en permanent övergång skriver föreningen på sin hemsida – och siktet är inställt på en återkomst till Elitettan.

– Att vinna serien är ju ett mål så jag hoppas absolut att jag kan göra några poäng för att nå det målet, säger hon till hemsidan.SportExpressen Play sänder alla matcher i Elitettan!

Efter de tre matcherna med Sandviken förra säsongen har Klara Folkesson även varit utlånad till Apollon Ladies FC på Cypern.

Tidigare i karriären har hon även representerat Hammarby i högsta serien.

Nu är hon klar för en permanent övergång till Sandviken från Djurgården. Samma Sandviken som åkte ur Elitettan 2020.

– Jag vill bidra med mycket energi både på och utanför plan. Att vinna serien är ju ett mål så jag hoppas absolut att jag kan göra några poäng för att nå det målet. Men också bidra med en inställning på plan som får mina lagkamrater att nå sina mål och prestera på sin högsta nivå, säger hon till föreningens hemsida.

Tränaren Pär Nordström om nyförvärvet:

- Det känns fantastiskt bra att Klara väljer att spela i Sandvikens IF säsongen 2021. Klara är en riktigt bra skolad spelare med framför allt otroligt bra offensiva kvaliteter. Med Klara i truppen får vi in en positiv person som lyfter sina lagkamrater med sina erfarenheter från Elitettan, Damallsvenskan och Champions League.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.