Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Läkarens varning – efter Ronaldos bild

"Det talar för att han kommer att starta"
Foto: NIVIERE DAVID/ABACAPRESS.COM / STELLA PICTURES/NIVIERE DAVID/ABACAPRESS.COM

LISSABON. Bilden på Cristiano Ronaldo och hans lagkamrater timmarna innan stjärnan testades positivt för covid-19 blev en världsnyhet.

Nu varnar epidemiologen Gustavo Tato Borges för att fler spelare kan ha smittats.

Nyheten har dominerat alla tidningar och tv-kanaler i Portugal det senaste dygnet. Under tisdagen meddelade det portugisiska fotbollslandslaget att Cristiano Ronaldo testats positivt för covid-19 och därmed isolerats från resten av truppen. Superstjärnan är därför inte med när Portugal ställs mot Sverige i Nations League i kväll.

– Ronaldo sa att han ville spela, han skriker från sitt rum: ”Jag vill spela”. Men det går inte. Han är symptomfri, förklarade Portugals förbundskapten Fernando Santos.

Samtidigt fick en bild som Ronaldo la upp på sitt instagram-konto kvällen innan testet stor uppmärksamhet. På bilden äter Ronaldo middag tillsammans med resten av laget.

”Enade på insidan och även ute på planen”, skrev anfallaren.

https://www.instagram.com/p/CGQYn4QgpeS/?hidecaption=true

Bilden blev snabbt omskriven i världsmedia.

”Åh, herregud”, skrev journalisten Jacqui Oatley på Twitter. 

”Cristiano Ronaldo har nu testats positivt för coronaviruset. Det var inte mycket till social distansering i går vid middagen”, kommenterade Rob Harris, fotbollsjournalist på AP. 

Enligt det portugiska fotbollsförbundet har ingen annan spelare eller ledare förutom Ronaldo testats positivt för covid-19. Men epidemiologen Gustavo Tato Borges menar att spelare i laget mycket väl kan ha smittats av superstjärnan.

– Det är troligt att några av spelarna på bilden kan komma att smittas under nästa vecka. De som satt närmast, som Pepe, Sérgio Oliveira eller Cancelo, löper större risk att smittas under de kommande veckorna, säger han till Record. 

Portugals möte med Sverige startar 20.45 svensk tid på onsdagskvällen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.