Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Läkaren utreds – efter Diego Maradonas död

Se bilderna från Maradonas karriär: ”Diego gav mig mina lyckligaste stunder i livet”.
Foto: DIEGO MARADONA PRESS OFFICE / AFP / T / TT NYHETSBYRÅN

Diego Armando Maradona dog i hjärtattack. 

Nu utreds ikonens läkare Leopoldo Luque för vållande till annans död, enligt argentinska Clarin.

Enligt tidningen har polisen gjort husrannsakan i läkarens hem under söndagen.

Det var under onsdagen som fotbollslegendaren Diego Armando Maradona dog i hjärtattack – 60 år gammal. 

Nu rapporterar den argentinska tidningen Clarin, som var först med att berätta om Maradonas död, att ikonens läkare, Leopoldo Luque, utreds för brott. 

Döttrarna vittnade

Det ska handla om vållande till annans död och enligt tidningen ska polisen ha gjort husrannsakan i läkarens hem under söndagen. 

San Isidros åklagarmyndighet ska ha beordrats att undersöka läkarens Luques hem och kontor. Detta efter att Maradonas tre döttrar, Jana, Dalma och Gianinna, lämnat vittnesmål och ifrågasatt om deras pappa hade fått rätt vård samt om det var rätt beslut att skriva ut Maradona efter hjärnoperationen han gick igenom för ett par veckor sedan. 

Omkring 30 poliser ska vara delaktiga i utredningen och läkaren, Leopoldo Luque, kommer att kallas till förhör under måndagen. 

Enligt Clarin hade en domstol bestämt att Maradona skulle ha en ständig bevakning av en neurolog efter sin operation. Dessutom skulle en ambulans alltid finnas tillgänglig hela tiden. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.