Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lagerbäcks svar till arga mamman: ”En bagatell”

Lars Lagerbäck bryr sig inte om kritiken från Ada Hegerbergs mamma.Foto: ÅSERUD, LISE / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Ada Hegerberg.Foto: BALAZS CZAGANY / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Martin Ödegård.Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN

Lars Lagerbäck fick kritik från Ada Hegerbergs mamma Gerd Stolsmo efter att ha försvarat Martin Ödegård i bråket mellan dottern och Martin Ödegård.

Nu svarar Lagerbäck på kritiken.

– Det är en bagatell för mig så jag tycker inte det är någon vits att snacka om det, säger Lagerbäck enligt VG.

Tidigare i år blossade en konflikt upp mellan Norges två största fotbollsnamn på dam- och herrsidan. Ada Hegerberg valde i februari att berätta varför hon inte vill representera det norska landslaget i en intervju som publicerades precis innan VM.

– Det var tufft på så många samlingar. Jag har varit knäckt psykiskt. Jag hade mardrömmar efter att ha varit med landslaget, sa hon bland annat i intervjun. 

Det fick Martin Ödegård att reagera. I en story på Instagram kritiserade han Hegerberg.

”Kanske kan du inte hitta på något bättre att göra än att förstöra landslagets förberedelser inför VM? De har kvalat in till VM med sitt landslag (något av det absolut största en fotbollsspelare kan uppleva) och redan fått nog med negativ uppmärksamhet. De förtjänar bättre”, skrev han och fick dessutom stöd från Lars Lagerbäck.

– Jag måste säga att Martin bara växer i mina ögon. Det är fantastiskt att en sådan ung kille har den personligheten han har, och att han är så mogen. Jag sa till honom att jag tycker det var jättebra skrivet, och att om han står för det så borde han definitivt publicera det. Han har mitt stöd till 100 procent, sa han till NRK

Kritiserad av mamman

I sin nya bok Fotbollsmamma kritiserade sedan Ada Hegerbergs mamma Gerd Stolsmo både Lagerbäck och Ödegård.

”Det som hände efteråt var det mest absurda. Strax efter Ödegårds utspel gick herrarnas landslagschef, Lars Lagerbäck, ut och stöttade honom till hundra procent”, skrev Stolsmo i boken och la till:

I deras ögon fanns det ingen anledning till att den muntliga attacken inte skulle offentliggöras, tvärtom. Med detta ökade bara respekten för Ödegård. Pojken hade äntligen blivit en man.”

Lagerbäck: ”Det bekymrar mig inte speciellt mycket”

På en presskonferens inför Norges EM-kvalmatch mot Spanien på lördag fick Lagerbäck frågor om kritiken mot honom själv från Ada Hegerbergs mamma.

– Vi lever i ett fritt land med yttrandefrihet och om hon tycker det får hon säga det, säger Lagerbäck enligt VG.

Han fortsätter:

– Det bekymrar mig inte speciellt mycket och jag bryr mig inte speciellt mycket. Folk får yttra och tänka vad de vill och jag tänkte vid det tillfället att Martin tyckte det var dålig timing. Det var hans budskap och det fick för stora proportioner, säger Lagerbäck.

– Det är en bagatell för mig så jag tycker inte det är någon vits att snacka om det.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.