Foto: POPPE, CORNELIUS / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅNFoto: POPPE, CORNELIUS / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
 Foto: POPPE, CORNELIUS / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Foto: BRYNJAR GUNNASRSON / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: BRYNJAR GUNNASRSON / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: BRYNJAR GUNNASRSON / AP TT NYHETSBYRÅN

Lagerbäcks känslosamma hyllning till det förra laget

Publicerad

I går kväll blev Island historiskt när landet blev klart för sitt första VM-slutspel någonsin. 

Och nu hyllar den före detta isländske förbundskaptenen, Lars Lagerbäck, landet i ett känslosamt brev.
"Jag vaknade med ett leende på läpparna i morse. Island spelar VM 2018!", skriver Lagerbäck. 

Island charmade fotbolls-Europa 2016 då de för första gången deltog i fotbolls-EM.

Och i går kväll skrev det lilla landet ny historia.

Island vann den sista kvalmatchen hemma mot Kosovo med 2-0, efter mål från Premier League-stjärnan Gylfi Sigurdsson och Johann Berg Gudmundsson, och säkrade därmed gruppsegern framför betydligt mer rutinerade nationer som Turkiet, Kroatien och Ukraina.

En som följde matchen var den före detta isländske förbundskaptenen Lars Lagerbäck.

Och i dag, dagen efter Islands-kvalsuccé, hyllar Lagerbäck Island i ett öppet brev på det isländska fotbollsförbundets hemsida.

"Jag vaknade med ett leende på läpparna i morse. Island spelar VM 2018! Först och främst vill jag gratulera Island, alla som är involverade inom fotbollen och mina vänner och kolleger. Jag har givetvis följt er under hela kvalet och min respekt bara växer, framför allt för den attityd spelarna visar upp i match efter match", skriver Lagerbäck. 

Lars Lagerbäck hyllar vännen

Vidare fortsätter Lars Lagerbäck, som var Islands förbundskapten 2011-2016, i sitt känslosamma brev att hylla sin före detta tränarkollega, Heimir Halgrimsson:   
"Slutligen till chefen, jag är extra glad för dig Heimir. Efter fem år tillsammans är du en av mina bästa vänner och kolleger. Du är en högklassig fotbollstränare och än viktigare, enligt mig, är din fantastiska personlighet. Sättet som du har lett laget till Ryssland tillsammans med resten av tränarteamet och följt upp resultaten från 2016 är otroligt stort."

Lars Lagerbäck, som även varit svensk förbundskapten, är numera förbundskapten för Norge. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag