Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lagerbäcks vändning – förlänger kontraktet

Sportklubben från den 4 december. Gäst i studion: Johan Garpenlöv.
Foto: TERJE PEDERSEN / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

Lars Lagerbäck får fortsatt förtroende som förbundskapten för Norges herrlandslag i fotboll, meddelar det norska förbundet under fredagen.

– Med en så positiv arbetsgivare och spelartrupp var det svårt att säga nej, säger Lars Lagerbäck.

Den 71-årige svensken och hans assisterande tränare Per Joar Hansen hade kontrakt som sträckte sig över nästa sommars EM-spel, men får nu förlängt kontrakt till över VM 2022.

– Jag trivs väldigt bra med att vara förbundskapten i Norge. Och fotbollsmässigt är det en spännande och lovande grupp vi har med stora möjligheter att fortsätta utvecklas, säger Lagerbäck i ett pressmeddelande.

Detta efter att han så sent som i somras gick ut och berättade att han var mycket tveksam till en fortsättning som förbundskapten.

– Även om jag trivs väldigt bra, blir jag otroligt förvånad om jag fortsätter efter nästa sommar. Jag måste titta mig i spegeln och inse att jag är ganska gammal. Jag stänger inga dörrar, men det är osannolikt att jag fortsätter efter förhoppningsvis nästa sommar, sa han då.  

Spelarna ville ha kvar Lagerbäck

Målet, enligt Lagerbäck, är nu först och främst att ta sig till slutspelet i EM nästa år och därefter slutspelet i VM 2022.

Han har tidigare varit förbundskapten för både Sverige, Nigeria och Island, och det norska landslaget har under Lagerbäcks tid klättrat från plats 81 till plats 44 på Fifa-rankingen.

– VI hade en stark önskan om att få fortsätta med Lars och Perry och vi är väldigt glada över att de stannar. De har gett oss en bra grund att stå på och nu är det upp till oss spelare att leverera ute på planen, säger den norske lagkaptenen Stefan Johansen.

Här presenteras Lagerbäck som norsk förbundskapten

Bilder från TV2 Norge. Så här såg det ut på presskonferensen 2017 när Lars Lagerbäck presenterades som förbundskapten för Norge.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.