Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Zidane sågas: ”Du straffar ditt eget lag”

Rivaldo riktar kritik mot Zinedine Zidane.
Foto: BILDBYRÅN
Zinedine Zidane.
Foto: JORGE ZAPATA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Vinícius Junior.
Foto: OSCAR J BARROSO/SHUTTERSTOCK / OSCAR J BARROSO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Marco Asensio deppar under Real Madrids förlust mot Athletic Club i supercupen.
Foto: JOSE BRETON / AP TT NYHETSBYRÅN

Rivaldo kritiserar Zinedine Zidane.

Legendaren gillar inte att Real Madrid-tränaren petat Vinícius för en incident under en genomgång.

”De ställer över en spelare som kan vara avgörande i många matcher”, skriver Rivaldo i en kolumn för Betfair.

Real Madrids 20-årige brasse Vinícius Júnior har stått utanför Real Madrids startelva den senaste tiden och i Spanien figurerar uppgifter om varför.

Vinícius ska enligt uppgifterna ha tittat ner i sin mobiltelefon samtidigt som Zidane hade en genomgång och därefter har han straffats med minskad speltid.

Det får den brasilianske fotbollslegendaren Rivaldo att kritisera Zinedine Zidane i en kolumn för spelbolaget Betfair.

”Jag läste den här veckan att det (bristen på speltid) kan vara ett straff för att Vinícius ska ha tittat ner på sin mobiltelefon medan Zidane pratade. Sådana saker ska inte lösas på det sättet, att ställa över en spelare, för då straffar du ditt eget lag och Zidane straffar sig själv. Det betyder att de ställer över en spelare som kan vara avgörande i många matcher. Det löser man vanligtvis med böter”, skriver Rivaldo.

Rivaldo kritiserar Zidane – hyllar Koeman

Rivaldo tycker också att Zinedine Zidane borde satsa på fler unga spelare.

”Jag vet inte vad som ligger bakom allt det här men Zidane gör motsatsen till vad han gjorde när han började använda talanger som Valverde, Rodrygo eller Vinícius.”

Rivaldo spelade i Barcelona mellan 1997 och 2002 och han tycker att hans gamla klubb gör ett bättre jobb med att släppa fram talanger.

”Jag har alltid sagt att nyckeln till att hantera unga talanger är att inte sätta för stor press på dem och det tycker jag att (Ronald) Koeman gör bra. Att föra ihop ungdomarna med Busquets, Messi, Jordi Alba... Koeman förtjänar att bli hyllad och respekterad för det ledarskapet”, skriver Rivaldo.