Xavis plan för Barcelona – listar tre drömvärvningar

Xavi i rollen som tränare för Al Sadd
Foto: KAI PFAFFENBACH / REUTERS BILDBYRÅN
Xavi med CL-pokalen 2015
Foto: REUTERS STAFF / REUTERS BILDBYRÅN

Xavi nobbade Barcelona i vintras.

Men nu meddelar klubbikonen att han planerar att återvända – och räknar samtidigt upp tre stjärnspelare han då skulle vilja värva.

– Jag vet att jag vill återvända till Barcelona, jag är exalterad över det, säger Xavi

När Barcelona sparkade Ernesto Valverde i vintras fick Xavi en förfrågan om att ta över klubben – en förfrågan som han då nobbade.

– När jag nu har sett hur jag fungerar som tränare tror jag att jag kan bidra med saker till spelarna. Men jag gjorde klart för dem att jag såg mig själv i ett projekt som startar från noll, där jag får fatta beslut, säger Xavi i en intervju med La Vanguardia, enligt Marca.

Xavi vill se Neymar i Barcelona

Xavi lämnade Barcelona 2015 för Al-Sadd i Qatar, där han nu är tränare. Men efter att ha gjort 17 säsonger i a-laget har han givetvis full koll på sitt Barcelona också.

 – Stora delar av den nuvarande truppen är extraordinär, säger Xavi.

 – Jag tycker de har världens bästa målvakt. Jordi Alba är enligt mig världens bästa vänsterback, Pique är den bästa mittbacken, Busquets är den bäste defensiva mittfältaren och Messi är den bäste spelaren i världen. Om du dessutom lägger till Frenkie De Jong och Arthur Melo, som ser ut att vara spelare som kan vara framgångsrika i Barcelona i tio år till, så... Grunden är väldigt bra.

Xavi har också identifierat en position där han skulle vilja se förstärkningar – och räknar upp tre stjärnor som han gärna skulle se i Barcelona.

 – Jag skulle värva yttrar som Neymar. Jag vet inte om han skulle passa in utanför planen, men fotbollsmässigt är det ingen tvekan om att det skulle vara en spektakulär värvning. Barcelona saknar yttrar som till exempel Bayern München har. Det behöver inte vara många nya, men Jadon Sancho, Serge Gnabry.... 

Quique Setién tog över Barcelona i januari, men först efter att Xavi nobbat jobbet.