Williot Swedberg om livet i Spanien och Celta Vigo

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: THERESE BACK / STELLA PICTURES

Supportrarna förbluffades direkt.

Nu berättar Williot Swedberg om sin första tid i Celta Vigo, irritationen mot hans matpreferenser – och den för många okända bakgrunden.

– Då blir alla förvånade och jag får briljera lite, säger han till TV4.

Det blev inget inhopp i La Liga-premiären mot Espanyol.

Men under försäsongen har den förre Hammarbyspelaren Williot Swedberg matchats på flera olika positioner, bland annat i anfallet tillsammans med Iago Aspas.

En spelare som hittills gjort 135 ligamål, tredje mest av alla aktiva spelar, där endast Karim Benzema och Antoine Griezmann gjort fler.

– Ja, man märker i omklädningsrummet vem som är stjärnan. Han är en fantastisk spelare som alltid gör 15-20 mål och tio assist varje säsong. Det är bara att ge honom bollen, säger 18-åringen till TV4.

Att det blev just La Liga var ingen slump.

– Det är klart att det här är en dröm som går i uppfyllelse. Jag gillar Spanien, både som liga och land. Jag känner att jag kommer trivas bra här och utvecklas mycket. Det är inte så många svenska spelare som får chansen att gå till ett La Liga-lag, så jag kände att jag ville ta chansen.

Williot Swedberg: ”Då blir de helt förvånade”

Han stortrivs redan i den lilla kuststaden Vigo och gillar närheten till havet.

Vad han inte gillar?

– Jag gillar inte skaldjur så mycket, men det får jag inte säga för då blir alla skitsura, säger han och skrattar.

Williot Swedberg är delvis uppvuxen i Valencia, där han periodvis bodde med sin familj mellan fyra och elva års ålder.

Många har uppmärksammat och förbluffats över det faktum att 18-åringen omgående gjorde sina intervjuer på fläckfri spanska. Inte så konstigt egentligen, med tanke på att Swedberg som ung gick i spansk skola.

– Det brukar ju stå folk här efter träningarna och vill ta kort och så där. Ibland frågar folk på engelska, då är det alltid någon som säger ”Han kan spanska, kom igen”. Då blir de helt förvånade och jag får briljera lite, säger han.TV: Här är Zlatans karriär i siffror