Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Wengers kritik mot: Hazard: ”För tung”

Foto: JUANJO MARTIN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Eden Hazards dåliga form beror på hans vikt.

Det menar i alla fall Arsenals tidigare manager Arsène Wenger.

– Om man vill göra så att en häst förlorar ett lopp lägger man på två extra kilo till hästens 500 kilo, säger Wenger i BeIN Sports enligt Daily Mail.

Eden Hazard lämnade Chelsea för Real Madrid i somras när ”Los Blancos” köpte honom för över 1,5 miljarder kronor. Den senaste säsongen gjorde han sexton mål och femton assist i Premier League men i sin nya klubb har han haft svårt att hitta formen.

Ett mål på tio matcher har det blivit i La Liga och Champions League för 28-åringen hittills och Arsène Wenger tror att Hazards problem med formen grundar sig i problem med fysiken.

– Han är inte den typen av spelare som blir skrämd i Real Madrid även om jag inte känner honom inte tillräckligt väl för att bedöma det. Men jag tror snarare det handlar om fysiska anledningar. Han har blivit för tung, säger Wenger.

”Han har inte kommit i fysisk form”

Wenger menar att det räcker med ett par kilo extra för att en fotbollsspelare ska prestera mycket sämre än den brukar.

– Om man vill göra så att en häst förlorar ett lopp lägger man på två extra kilo till hästens 500 kilo, det är tillräckligt.

Wenger tror inte att den dåliga formen beror på att Hazard inte klarat omställningen till La Liga.

– Han har inte kommit i fysisk form efter sin skada. Han är en spelare som inte låter sig imponeras av någonting, säger Wenger.

Real Madrid kommer senast från en 6-0-seger hemma mot Galatasaray i Champions League där Hazard blev utbytt i minut 68. I helgen spelar laget mot Eibar på bortaplan i La Liga.