Foto: Irg SpainFoto: Irg Spain
 Foto: Irg Spain
Foto: Lalo R. VillarFoto: Lalo R. Villar
 Foto: Lalo R. Villar

Vill inte kommentera bråken med Guidetti

Publicerad

John Guidetti blev på nytt målskytt för sitt Celta Vigo – men motståndarlaget Cadiz var inte lika nöjda med svensken.

Guidetti hamnade nämligen i heta ordväxlingar med försvararna som skulle hålla koll på honom.

– Mina spelare behöll lugnet, säger Cadiz-tränaren Claudio Barragan enligt Faro de Vigo.

Det var förra veckan som den svenske anfallaren John Guidetti verkligen fick fart på målskyttet i Celta Vigo.

Han satte sitt tredje och fjärde mål för klubben i cupmatchen mot Cadiz, som laget vann med 3-0. Målen var hans första sedan den 2 december.

I returen, som spelas hemma under onsdagen, inleddes matchen på bästa tänkbara sätt för Guidetti. I den 35:e minuten gjorde 23-åringen mål - när han sänkte en straff.

Avancerar i cupen

Pol Ballesté drog omkull svensken i straffområdet, precis när han var på väg att ta emot en passning av Josep Señé. Svensken gjorde inga misstag från elva meter, och försatte Celta i ledningen.

Nu har Guidetti gjort totalt fem mål i Celta Vigo.

I den andra halvleken hade svensken ett mycket fint läge att kunna öka på Celtas ledning. Men svensken byttes ut i den 68:e minuten, och i stället kunde Dejan Drazic sätta dit 2-0, tio minuter efter att Guidetti lämnat planen.

Bråkade med motspelare

Drazics mål blev matchens sista, och matchen slutade 2-0. Celta Vigo är nu vidare till kvartsfinal i spanska cupen.

Men Guidettis insats var inte utan sina kontroverser. Svensken var inblandad i flera heta dispyter med motspelarna, vilket Cadiz tränaren Claudio Barragan fick frågor om på sin presskonferens efter matchen.

– Jag tänker inte säga något om det, för jag har varit spelare och vill inte hamna i trubbel, men mina spelare var schyssta och behöll lugnet, men jag vill helst bara prata om matchen, säger Barragan enligt Faro de Vigo.

Men Faro de Vigo hyllar Guidettis attityd i sin matchrapport.

"Guidettis gick in i en intensiv kamp med försvararna och visade både vilja och entusiasm, vilket alltid är fantastiska nyheter", skriver tidningen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag