Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vill flytta El Clasico bort från Camp Nou

Foto: ENRIC FONTCUBERTA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: MANU FERNANDEZ / AP TT NYHETSBYRÅN

Oroligheterna i Katalonien hotar prestigemötet mellan Barcelona och Real Madrid.

Marca rapporterar att ligan nu överväger att flytta matchen från Camp Nou – till Santiago Bernabéu.

Bakgrunden är Kataloniens självständighetskamp som pågått i flera år, och som blossade upp på nytt i måndags när nio katalanska separatistledare dömdes till mellan 9 och 13 års fängelse för uppvigling.

Motiveringen är att de har uppmuntrat till oroligheterna under hösten 2017. Som en följd av den spanska högsta domstolens beslut, så har demonstranter drabbat samman med polis sedan i måndags i Barcelona med omnejd.

Protesterna och sammandrabbningarna kan nå få sportsliga konsekvenser för stormatchen mellan Barcelona och Real Madrid lördagen den 26 oktober.

El Clásico kan flyttas från Camp Nou

Matchen, som bedöms vara en högriskmatch i La Liga, har redan planerats till klockan 13:00 – en avsparkstid som bedöms vara säkrare än kvällstid.

Nu rapporterar Marca att ligan vill flytta matchen – från Camp Nou i Barcelona till Santiago Bernabéu i Madrid.

I gengäld ska returmötet under våren också flyttas, och spelas på Camp Nou i stället för Real Madrid. La Liga hänvisar till ”oförutsedda och ovanliga omständigheter”, enligt AFP-reportern Tom Allnutt.

https://twitter.com/TomAllnuttAFP/status/1184431903144853504?s=20