Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vilda ryktena kring svenskens framtid

Foto: DANIEL FERNANDEZ / BILDBYRÅN
Foto: JAVIER ETXEZARRETA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Alexander Isak matchar en viss ”O fenômenos” siffror i La Liga just nu – och då börjar det spekuleras om hans framtid. 

Mundo Deportivo skriver att ”det blir svårt för Real Sociedad att behålla honom”, Luis Garcia vill se honom i Barcelona och det ryktas om att Borussia Dortmund vill värva tillbaka honom till reapris. 

Det sistnämnda avfärdad dock hårt. 

– Det kan jag aldrig föreställa mig, säger Dirk Krampe, som bevakar Dortmund för tidningen Ruhr Nachtrichten. 

Alexander Isaks 1-0 mot Getafe i helgen var mer än bara ett mål. På många sätt var det en milstolpe för 21-åringen. Dels var det hans nionde mål för säsongen, lika många som han gjorde under fjolårssäsongen, men med 18 matcher färre spelade. 

Dels så blev han den yngsta spelaren sedan Ronaldo, den brasilianska stjärnanfallaren, att göra mål i fem raka matcher i La Liga. 

Real Sociedad kämpar just nu för att nå upp på en Champions Leagueplats i tabellen och på torsdag ställs de mot Manchester United i Europa Leagueslutspelet. 

Men, trots att stora uppgifter väntar för Isak och hans Real Sociedad så kopplas Isak ihop med ännu större sammanhang. 

Stora spekulationerna om Alexander Isak efter succén

Kort efter matchen mot Getafe skrev den spanska tidningen Mundo Deportivo en hyllningskrönika till Isak. De lyfter fram att Isak på sina totalt 71 matcher gjort totalt 25 mål och fem assists, samt att han snittar ett mål var 149:e minut. Därefter konstaterar de krasst: 

”Med denna utveckling kommer det att bli svårt att behålla honom i framtiden.” 

Och spekulationerna om var Isaks framtid ligger är i full gång. Den förre storspelaren Luis Garcia säger att han vill se vad Isak kan uträtta i FC Barcelona. 

– Alexander Isak är en anfallare jag verkligen gillar att se. Han är en ung talang, är lång och är bra med boll. Så det finns några anfallare jag skulle vilja se i Barcelona, säger han till Goal.

Avfärdar Dortmundteorin: ”Otänkbart”

Enligt den spanska tidningen La Razon är Borussia Dortmund, Isaks förra klubb, intresserat av att värva tillbaka honom. I Real Sociedad har Alexander Isak en utköpsklausul på över 700 miljoner kronor. Men Dortmund kan värva tillbaka honom för 300 miljoner kronor. Dock gäller den återköpsklausul bara till och med den här sommaren, och de sägs vilja smida medan järnet är varmt. 

Inte minst om Erling Haaland säljs för ett jättebelopp. 

Men Dirk Krampe, som bevakar Borussia Dortmund för lokaltidningen Ruhr Nachtrichten, säger att en återkomst till Dortmund för Isak är så gott som omöjlig. 

– Så vitt vi vet finns det inget sånt intresse alls från Dortmund. Framför allt inte för det priset, säger Krampe. 

Dortmund redovisade nyligen en förlust på närmare 300 miljoner kronor det senaste halvåret. 

– Så de skulle inte ha råd även om de skulle sälja Jadon Sancho, för de behöver spendera pengar för att täppa till andra hål i truppen. De behöver förstärka på kanterna, såväl defensivt som offensivt. Dessutom behöver de en ny mittback och kanske en målvakt. 

Krampe säger att det är svårt att veta exakt vad som väntar, inte minst sedan det står klart att Marco Rose kliver in som ny tränare till nästa säsong. 

– Även om Haaland skulle lämna tror jag inte de skulle få tillbaka Isak. Och skulle de missa Champions League så är det helt uteslutet att de skulle försöka.